in ,

Ez csak hiszti, senki sem megy sehova

Hát persze

Jó duma: el kell innen menni, le kell lépni, az utolsó kapcsolja le a villanyt. Ilyen és ehhez hasonló posztokat is látni a Facebookon.

.

 

A helyzet azonban az, hogy senki sem megy sehova… Mindenki marad a fenekén, viszi a gyerekeket iskolába, bemegy a munkahelyére, elmegy edzeni, találkozik a haverokkal, csajozik/pasizik, aztán elalszik, majd reggel ismét kezdődik minden elölről.

Csak most sikk hisztizni.

Most a másik ember pofájába kell vágni, hogy ő agymosott, hogy buta, hogy bunkó, hogy átverték, hogy idióta – csak azért, mert arra szavazott, amire a többség. A csendes többség. Újra: csendes többség.

Le kellene ezt írnia vagy százszor a vércseként sivalkodó hangos kisebbségnek. Mert úgy tűnik, hogy a többség – nagyon nagy többség – csendben nyugtázta a történteket, nem hisztériázik, nem csapkod, nem szól be, hanem teszi a dolgát. A vicc az egészben az, hogy a hangos hisztérikák, a népet leváltani akarók is ugyanúgy élnek tegnap óta, mint eddig. Méla undorral fizetik be a kevesebb rezsit, hányinger közepette veszik fel a megemelt fizetésüket, amelyhez az állam hozzácsapta a gyerekek utáni adókedvezményt, beszaladnak a boltba, hogy megvegyék az olcsóbb húst, aminek még a leve sem híg.

Csak sikk hisztizni. Jó lenne, ha olvasnának közben arról, hogy például Németországban mi a helyzet. Nem, nem a migránsokra gondolok, hanem arra, amit egy ismerősöm írt ki a közösségi oldalára. Arra, hogy 2,50 egy kenyér – persze euróban –, de például vasárnap nem vehet magának senki, mert zárva vannak a boltok.

Aztán ha véletlenül orvoshoz kellene menni, akkor fél év a várólista, ráadásul fizetni kell a kezelésért. Közben a gyerek meg az oviban, amiért vaskos eurókötegeket kell kiadni havonta, még akkor is, amikor szünet van, vagyis a nyári szünet idején is. Amúgy a németek például nem ismerik a napközi fogalmát, szóval a gyerekkel valakinek délután otthon kell lennie.  És ne feledjük el, hogy Berlinből, vagy Londonból sem sok milliomos magyar jött még haza, mert van egy mondás, hogy ott is csak az tud sikeres lenni, aki itthon. Az meg nem megy sehova.

Szóval mindenki nyugodjon le. Felesleges a hiszti és szánalmas is.

(forrás: Kecskés István, ezatuti.blogstar.hu)

Stabil agyhalál – Gyurcsány nem fogadja el a választás eredményét

Sajtóklub: összefogtak a bajban, és megvédték az országot a magyarok