in ,

Bősz Anettet utálták a diákjai – Ezeket mondták róla

Bősz Anettet durván lemosták diákjai – oktatásra alkalmatlannak és szétszórtnak tartották a pártvirtuóz képviselőt

ősz Anettről, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyetteséről sokaknak elsőre nem az jut eszébe, hogy egyetemi oktató is volt. A Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) doktori abszolutóriumot szerzett Bősz a Parlament honlapján feltüntetett életrajza szerint több tárgyat is oktatott az egyetemen. Saját blogján is azt írta magáról, hogy az egyetem óraadója is volt. A markmyprofessor.com oldal kommentjei szerint Bőszt nem sokan kedvelik, és oktatásra alkalmatlannak tartották diákjai. Munkáját átlagosan 1,8-ra értékelték.

 

A Parlament honlapján található képviselői adatlap szerint Bősz Anett Közgazdász-Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás főszakirányon végzett a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) 2011-ben. Az egyetem honlapján megtalálható nyilvános dokumentumok szerint a jelenleg gyurcsányista politikus még 2018-ban szerzett doktori abszolutóriumot a BCE doktori iskolájában. Témája természetesen a liberalizmus volt, a disszertáció címe pedig A liberális eszmerendszer gazdaságpolitikai implikációi a XXI. században.

 

 

 

Bősz a Parlament honlapján található vagyonbevallása szerint tavaly már nem húzott jövedelmet a Corvinusról, de tavalyelőtt igen.

A markmyprofessor.com oldalon még tavaly nyáron is értékelték munkáját. Ezen az oldalon minden hazai egyetem oktatójának munkáját véleményezhetik a diákok. Az oldalon Bősz Anettről is olvashatóak szöveges és pontszámokkal értékelt vélemények. Segítőkészségét 2,17-re, felkészültségét 1,70-re, előadásmódját 1,68-ra értékelik. Bősz tanári adatlapja szerint a Gazdaságtudományi Karon oktat többek között mikroökonómiát és világgazdaságtant. Az egyik diák kommentje szerint Bősz csak azért oktathat, mert korábbi témavezetője, Trautmann László kedvence volt. Íme, az említett komment:

A vérkomcsi Trautmann Lászlónak köszönhető, hogy Anett a Corvinuson taníthat. Anett és a “mestere” is a felsőoktatás szégyenei. A gazdaságról alkotott butuska elméleteiket a valóság már számtalanszor megcáfolta, de hát az ilyen embereket nem érdekli a valóság. Baromságokat tanítanak, és baromságokat kérnek számon a vizsgákon – mindezt az általam fizetett, félévenként 350 ezres tandíjért cserébe.

 

 

Az oldalon más kommentek is azt mutatják, hogy Bőszt nem kedvelik a diákjai. Többek között a liberalizmus eszméit akarja rájuk erőltetni.

A libsi erőltetett világképét akarja beleerőszakolni a diákokba

– írta egy diák 2018 májusában. Egy másik diák szerint:

Szétszórt, dekoncentrált, nem tudja átadni az anyagot. Kerüld!

Az egyik legkritikusabb vélemény szerint:

Teljesen felkészületlen. Az órái egy kocsmai beszélgetés szinvonalát tükrözik és 100%-ban a feladott cikkek megbeszélésében merülnek ki. Kérdéseire rossz válasz nem létezik, ő maga pedig mindenfajta elméleti alapozottság nélkül beszél, olyan dolgokról – pl. konvergenciaelmélet –, amikről nyilvánvalóan fogalma sincs. Bejárni kizárólag a megajánlott jegy miatt van értelme. Pártpolitikai érintettségét valóban korrektül kezelte, de azért ez egyértelműen visszaköszönt a meghívott előadók személyében.

Tavaly ősszel sem gondolták másképpen az általa okított diákok azt, hogy tanulhatnának tőle:

 

A hallgatói önkormányzati múlttal is rendelkező, liberális értékek mellett kardoskodó Bősz Anett úgy tűnik, jól boldogul. 2018-ben az MSZP–Párbeszéd listáján – a Magyar Liberális Párt ügyvivőjeként – jutott be a parlamentbe, néhány napig a Karácsony-párt frakciójában ült, majd függetlenítette magát. Tavaly azonban a Demokratikus Koalíció nevű Gyurcsány-párt képviselőcsoportjába igazolt, és frakcióvezető-helyettes lett – az ezzel járó megszólalási lehetőségekkel és díjazással.

 

Aztán az is kiderült, hogy a Gyurcsány-párt őt indítja az ellenzéki úgynevezett előválasztáson a Pest megyei 1. választókerületben jelölt-jelöltként. Mindenesetre az első csatát megnyerte, mert Asztalos Évát, a Gyurcsány-párt érdi önkormányzati képviselőjét ejtették, aki sértődötten bejelentette: immár függetlenként indul a 2022-es parlamenti választáson.

 

(Tisócki Flóra, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hivatalos: a Pfizernél is hatékonyabb lehet a kínai vakcina

Ettől padlót fog az ellenzék: a lakosság többsége elégedett a kormány járványkezelésével