in ,

Ejha: sztriptízbárt is üzemeltetett az offshore botrányba keveredett DK-s politikus

Az előválasztási színjáték hajrájában több esetben is hajba kaptak a baloldali pártok

 

Az előválasztási színjáték hajrájában több esetben is hajba kaptak a baloldali pártok, de talán a legsúlyosabb ügy Ráczné Földi Judit esete volt, aki offshore botrányba keveredett. A DK-s politikust még Karácsony Gergely is betámadta, amin az ellenzék vezére eléggé megsértődött, és amint erről lapunk is beszámolt, pártja bocsánatkérésre szólította fel a miniszterelnök-jelölt-jelöltet. Most azonban újabb érdekességek kerültek napvilágra a Gyurcsány-párt jelöltjelről: mint kiderült például offshore cégei között egy sztriptíz bár is szerepelt.

Székesfehérvár belvárosában, exkluzív környezet, jó zene, csinos lányok – ezzel a kétségkívül csábító jellemzéssel hirdeti magát az Amigo Bár és Night Club, amely a belváros egyik nyugodt sétáló utcájában várja a vendégeket este tíz és hajnali öt között. A „nagy múltra visszatekintő szórakozóhelyre” potom ezer forintért lehet jegyet váltani a bejutáshoz, ami nem tűnik soknak, hiszen cserébe „a szórakozásról jó zene és csinos lányok gondoskodnak”. A bár saját leírása alapján körülbelül harminc vendéget tud fogadni, készpénzzel nem lehet fizetni, illetve a dohányzást sem tolerálják. A helyi önkormányzat nyilvántartása szerint a bár jelenleg is nyitva tart, alapterülete száz négyzetméter. Az impozáns klubot ugyanakkor – meglepő módon – egy bizonyos Alba Autómosó Kft. üzemelteti: első blikkre úgy tűnhet, a cég neve, fő tevékenysége és a klub imidzse viszonyában legfeljebb a szép lökhárítók lehetnek a közös halmaz. A vállalkozás neve ismerősen csenghet az előválasztási adok-kapokot figyelők számára: az ügyvezetője ugyanis egészen idén júniusig a DK helyi politikusa Ráczné Földi Judit volt, akiről a Válasz Online azt írta, köze lehet egy offshore céghez. Egész pontosan dokumentumokkal igazolva azzal vádolták a képviselőjelöltet, hogy az Alba Autómosó Kft-ből júliusban szállt ki egy offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás, amelynek a hivatalos szlovák nyilvántartás szerint ő a képviselője.

 

Az viszont újabb kérdéseket vet fel, hogy jelöltté válása előtt, már aktív politikusként milyen formában vett részt az éjszakai klub üzemeltetésében. A Blikk erről, a tulajdonosi háttérrel való kapcsolatáról és a klubbal kapcsolatban felmerülő esetleges erkölcsi aggályokról is szeretett volna beszélni vele, ám a megkeresésre nem reagált. Utóbbi kérdéskör azért is merülhet fel, mert az ellenzéki pártok egy része, köztük a DK is gyakran tiltakozik a „nők tárgyiasítása” ellen. Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes például tavaly épp erre hivatkozva kezdeményezte a szexistának ítélt plakátok betiltását Budapesten. A közgazdász végzettségű Ráczné Földi Judit 2013-ban csatlakozott a DK-hoz. 2015 óta önkormányzati képviselőként, valamint a székesfehérvári önkormányzat Gazdasági Szakbizottságának alelnökeként dolgozik, emellett helyet foglal pártja országos elnökségében is.

Az offshore-tulajdon összeegyeztethetetlen az előválasztás szabályaival, így – a helyben másik jelöltet támogató – Karácsony Gergely főpolgármester és Tóth Bertalan MSZP-társelnök eljárást kezdeményezett Ráczné ellen, ám az etikai beadványt az Előválasztási Bizottság kétharmados arányban elutasította. A DK-s politikus mindvégig tagadta a vádakat és, mint erről lapunk is beszámolt pártja is kiállt mellette.

Közjegyzői okiratba foglalt, hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni, hogy minden vád ellenem hamis, azokból egy szó sem igaz

– fogalmazott még a döntés megelőzően Ráczné.​​ Az ügyet kirobbantó Válasz Online továbbra is dokumentumokkal alátámasztva áll ki saját igaza mellett, sőt, kedden azt írták, Tényi István feljelentést is tett költségvetési csalás gyanúja miatt.

(pestisracok.hu)

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Dolgozik a vénember: újabb magyar politikust tiltottak ki Ukrajnából

Nem stadion: a kormány történelmi léptékű forrást fordít vidékfejlesztésre