in , ,

Dolgozik a vénember: újabb magyar politikust tiltottak ki Ukrajnából

Kijev hozza a formáját: újabb magyar politikust tiltottak ki Ukrajnából.

Kijev hozza a formáját: újabb magyar politikust tiltottak ki Ukrajnából. Meglepetésre ismét nincs okunk, hiszen nem a cigarettacsempészési botrányba keveredő Legény Zsoltot szankcionálták, hanem a fideszes Tilki Attilát; a vád mi más is lehetne, mint az ország belügyeibe való beavatkozás, ami különösen annak fényében kétszínű, hogy éppen az ukrán vezetés próbál jelenleg is beleszólni Magyarország energiaügyi egyezményeibe.

Tavaly december eleje óta nem léphet be Ukrajna területére Tilki Attila. A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjét ugyanazzal az indokkal tiltotta ki az ukrán titkosszolgálat az országból, mint az összes többi, idáig persona non gratának minősített magyar jobboldali politikust. Az SZBU szeparatizmussal és azzal vádolta meg a képviselőt, hogy beavatkozott az ukrán belügyekbe. Tilki Attila legkorábban 2023 decemberében mehet ismét Ukrajnába.

 

Tájékoztatjuk, hogy Tilki Attila magyar tisztviselő az ukrán belügyekbe való beavatkozás és az ukrán állambiztonság aláásására irányuló tevékenysége miatt 2020.12.10 kezdődően három évig nem léphet be Ukrajna területére. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogi tájékoztatás, jogi tanácsadás és jogi kérdésekben történő felvilágosítás nyújtását Ukrajna „Az ingyenes jogi segítségnyújtásról” szóló törvényének 9. cikkében meghatározott szervezetek végzik. Ukrajna Biztonsági Szolgálata nem szerepel az ilyen szervezetek között

– írta a Szabad Európának az SZBU az ügy kapcsán. Az ukránok szemében tehát az, hogy valaki jogi segítséget nyújt egy folyamatosan sanyargatott kisebbség tagjainak, egy ország belügyeibe való beavatkozás, viszont ők persze jogosan támadják a magyar–orosz gázegyezményt, mert az sérti Kijev érdekeit. Értjük, várjuk Brüsszel reakcióját.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Tessék sivalkodni: a szülők többsége automatikusan kapja vissza a 2021-ben befizetett adóját

Ejha: sztriptízbárt is üzemeltetett az offshore botrányba keveredett DK-s politikus