in , ,

Ejha – A szlovén újságíró elkezdte sértegetni Novák Katalint

A szlovén újságíró véleménycikkében azt állítja, hogy Novák Katalin mindössze Orbán Viktor jogállamiságot aláásó politikáját képviseli, amivel szembeszáll Nyugat-Európa, ezért Pirc Musarnak nem szabad túl közel engednie magához.

Novák Katalin az európai jobboldali populizmus új hullámának képviselője. Ő is Orbán Viktor független intézmények munkáját és a jogállamiságot aláásó politikáját képviseli, amellyel ma már szinte egész Nyugat-Európa szembeszáll – áll a Vecer oldalán megjelent véleménycikkben.

Timotej Milanov szerint dicséretes, ha az államfők példamutató kapcsolatokra törekednek, Pirc Musar pedig többször is elismerően beszélt a magyar köztársasági elnökről, ám azt javasolja, Musar ne legyen naiv, és tartsa magát távol az olyan ügyektől, amelyek nem felelnek meg az őt megválasztó közösség nagy részének.

A szerző úgy véli, Szlovénia és Magyarország politikai vezetése ma nem is különbözhetnének egymástól ennél is jobban. Megjegyzi, Orbán Viktor több mint egy évtizede folytatja a határon belüli és túli magyarság összekapcsolásának politikáját, ez pedig messze túlmutat a hagyományos kisebbséggondozáson.

 

Milanov szerint egy hatalmas befektetésről van szó egy másik ország területén, és ahol pénz van, ott befolyás is, ezért a szlovén kormánynak nagyon óvatosnak kell lennie a magyar lépésekkel.

Az újságíró arra is felhívta a figyelmet, hogy a két ország között virágzik a gazdasági együttműködés, a magyar cégek fontos szerepet játszanak a szlovén bankszektorban és a kőolajtermékek piacán.

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt színművész értekezése a közbeszéd tarthatatlan helyzetéről

Budapest csütörtökön is elesett – Volt hó, de hókotrót mi nem láttunk Délpesten – Több járat nem közlekedik a havazás miatt – Budapest ismét elesett