in ,

Egy szektás hajléktalant akar köztársasági elnöknek a baloldal

Az ember esze megáll

Iványi Gábor, a nagy független és objektív lelkész 2015-ben még kerekasztal létrehozásával akarta az Orbán-kormányt megbuktatni.

Újabb kerekasztal megszervezésével segítenék elő baloldali értelmiségiek az Orbán-kormány bukását. 2010 óta már több hasonló kezdeményezés is volt, de nagy sikert egyik sem tudott felmutatni. Ferge Zsuzsa szerint az ország előtt álló súlyos problémákat a Fidesz nélkül sem lehet megoldani.

Január 16-án derült ki, hogy Demokratikus Kerekasztalt szervez Horváth András egykori NAV-munkatárs, Lovas Zoltán újságíró, Iványi Gábor metodista lelkész és Ferge Zsuzsa szociológus. Azt ígérik, „az elit krémje” lesz ott az alakulásnál, a cél „Orbán Viktor félreállítása”. Szövetségesüknek a webnyilvánosságot nevezték, hogy a rendszerváltással ellentétben az ő legitimitásukat ne kérdőjelezhessék meg később.

Munkacsoportok

Hat munkacsoportban dolgoznak majd a kerekasztalon: kitörési kérdések, progresszív, haladó jövőkép, demokrácia és jogcsomag, igazságos társadalom, a gazdaság talpra állítása és újrailleszkedés a külvilághoz. Egyelőre csak a „stadionépítés helyett számoljuk fel a nyomort” szlogen hangzott el, de azt ígérik, konkrét programot dolgoznak ki, és megmondják, merre van az előre.

– írja az origo.hu

 

Annyira független és objektív Iványi, hogy kerekasztalokat szervezett még az Orbán-kormány ellen 2015-ben. És majd azt képzeli az ellenzék, hogy Iványi fogja megteremteni a nemzeti egységet, és nem Novák Katalin?

 

Biztos, hogy egy ilyen szektás, hajléktalan kinézetű, elfogult ex-SZDSZ-es (1998-2002-ig országgyűlési képviselő volt az SZDSZ színeiben) lenne alkalmas köztársasági elnöknek?

 

Ugyan már!

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Van itt péééénz! Többmilliós jutalmat kaptak a fővárosi cégvezetők

Bréking! Dobrev Klára és Fegyőr háborúba akarja sodorni Magyarországot – Itt a bizonyíték