in ,

Dupla ön-tökönrúgással készül a Jobbik a pártszakadásra

Kétszer ül majd össze a Jobbik kongresszusa

Kétszer ül majd össze a Jobbik kongresszusa, hogy az eddigi egy helyett két társelnököt válasszon meg. Persze csak ha minden jól megy, mert ha mégsem, akkor bizony minden hír szerint jön a pártszakadás, mivel a radikálisok és a Vona Gábort követő baloldaliak már nem férnek meg egy pártban.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy a társelnöki rendszerre való áttérés elnökségi ajánlás, első körben az erről szóló alapszabály-módosításról kell majd állást foglalniuk az alapszervezetek által delegált tagoknak. Azt a tanácskozást április végén tartják, két héttel később pedig sor kerülhet a tisztújításra.

Ha a kongresszus nem támogatja a strukturális átalakítást, akkor marad a jelenlegi rendszer, amelyben egy elnök és hat alelnök dolgozik”

– mondta a Vona Gábor leghűségesebb hívei közé tartozó szóvivő.

Egy kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám azt mondta, hogy több alkalmas embert is lát a párt vezetésére, de szerinte a Vona Gábor leköszönő elnök okozta űrt egyik napról a másikra senki nem tudja betölteni. Ugyanakkor a szóvivő egyértelműen kiállt az eddig csak a liberális pártoknál alkalmazott társelnöki rendszer alkalmazása mellett. Mirkóczki a társelnöki rendszerre való áttérés szükségességét a hatékony feladatmegosztással indokolta.

A Vona Gábor legszűkebb köréhez tartozó szóvivő egyáltalán nem beszélt Toroczkai László elnökké választásának esélyeiről, ugyanakkor viszont a Jobbik jelenlegi vezetése által kijelölt két társelnökaspiránst abszolút befutóesélyesként nevezte meg.

Sneider Tamás inkább az aprólékos szervezeti munkát végezné, Gyöngyösi Márton pedig ezt megfelelően tudná artikulálni a politikai kommunikációban”

– fejtette ki a jobbikos politikus, aki ugyanakkor visszautasította az esetleges pártszakadásról szóló felvetéseket, mondván, senki nem vinné ebbe az irányba a dolgokat. Az egység nem forog veszélyben – hangoztatta.

A szóvivő az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által korábban kiszabott 663 millió forintos bírságról és a párt kampányköltéseiről pedig azt mondta, hogy szerinte nincs ok az aggodalomra, mivel ők csak a Simicska Lajos tulajdonában álló reklámcégekkel voltak szerződésben, ezeket a szerződéseket meg fogják vizsgálni és látható lesz, mennyiért bérelték a felületeket.

Soha nem volt olyan, hogy tessék gyerekek, itt van nem tudom mennyi pénz és kampányoljatok”

– mondta Mirkóczki Ádám.

Amiről viszont egyáltalán nem beszélt a szóvivő az az, hogy a Jobbik a baloldali fordulatának és a Simicskának való lefekvésének köszönhetően mind szervezetileg, mind anyagilag a csőd szélére jutott. A Jobbik hiába került be a parlamentbe, a baloldali átszavazók voksainak köszönhetően most abba a helyzetbe keveredett, hogy a még megmaradt vidéki pártszervezeteinek a fenntartására sem maradt semmilyen forrása, csak az adósságok. Nem véletlen tehát, hogy a szakértők szerint most minimum az LMP 2014-es pártszakadásához hasonló robbanás várható a hajdani radikális jobboldali pártban.
(Vincze Viktor Attila, 888.hu)

UPSZ – Gyurcsány főtitkosszolgája tudott a Gyárfásra terhelő hangfelvételről

Primadonna ne politizáljon