in ,

Primadonna ne politizáljon

Alföldi Róbert szerint a humortól fél Orbán Viktor, mivel a Művész Úr rendezését megint félrerakták.

Alföldi Róbert szerint a humortól fél Orbán Viktor, mivel a Művész Úr rendezését megint félrerakták. Azt gondolom, a kormányfőnek nincsenek ilyen frusztrációi, ideje sincs alighanem Alföldi pályafutásával törődni. Halovány gyanúm szerint a színész-rendező úrnak annyi fáj, hogy nem mindenki tapsol a „mindent tudó zseni” szerepéhez.

 

Alföldi Róbert szerintem egy érdekes rendező és színész. De ez nem az én szakmám, nem is minősíteném ilyetén munkásságát. Egyszer hajnalban elkezdtem hallgatni a rádióban egy színikritikát, aztán hirtelen dél körül ébresztettek, hogy egyéb dolgom is van.

Az viszont most már tényleg eléggé zavar, hogy folyton azt állítják: csak ők tudják a tutit. Csak nekik van karizmájuk, humoruk. A világ csak nekik adott lehetőséget arra, hogy értelmesek és tehetségesek legyenek.

Ez a cikk nem Alföldi, hanem a jelenség ellen szól.

A Fazekas Gimnáziumban végeztem. Nem egy utolsó intézmény volt – reményeim szerint most sem az. Utána jártam egyetemen a világ számos helyén. Nevezzenek nyugodtan kiváltságosnak, soroljanak elitbe – bár nem tudom, az merre van így Csepel végén. Azonban nagyon nem gondolom úgy, hogy a liberális értelmiség az több a jobboldalinál, baloldalinál. Pláne Józsi csepeli boltosnál.

Nem az én tisztem véleményezni, hogy van-e humorom. Ez ízlés kérdése. Alföldié felett sem lenne vakmerőségem ítéletet mondani. A politikai primadonnaságáról viszont igen. Ez is színpad, persze, értem én – csak van, ami jól áll, és van, amit hanyagolni kellene.

Nem voltatok, nem vagytok, és soha nem is lesztek többek másnál! Nincs alanyi jogon beváltandó zsetonotok a sorstól a felsőbbrendűségre!

Alföldi beállt egy játékba, amit – gyanítom – komolyan gondol, de ez a dolog nem demokráciáról, pláne humorról, vagy bármi hasonlóról szól.

Alázni akarjátok az „egyszerű embereket”. Mert szerintetek csak prosztók, prolik és vidéki parasztok szavaznak arra, ami nektek nem tetszik. Akik szerintetek műveletlenek és buták.

Lehet számmisztikát generálni, de a lényeg attól nem változik.

És itt nem csak a választásról van szó.

Arról, hogy csak a liberálisoknak lehet igaza; ha az nincs úgy, akkor az a kisebbség megsértése, esetleg antiszemitizmus.

Nagyon szeretném, ha Alföldi Róbert nagyszerűeket rendezne, kétlem, hogy a piacgazdaságon túl ebben bárki gátolná. Szóval, csak hajrá!

 

 

(forrás:matete.pestisracok.hu)

Dupla ön-tökönrúgással készül a Jobbik a pártszakadásra

BRÉKING! – Elhagyja Budapestet Soros alapítványa – Az OSF végre eltakarodik!