in , ,

Dömötör Csaba közölt egy tényt – Dömötör: csökkent a szegénység a jobboldali kormányzás alatt – Videó

A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte

A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte – mondta YouTube-videójában a parlamenti államtitkár.
Íme a videó:

 

 

Dömötör Csaba YouTube videójában beszél arról, hogy vissza-visszatérő vitatéma a parlamentben, hogy nő vagy csökken a szegénység Magyarországon. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ezen a téren két dolog, a munkahelyek és a bérek alakulása a legfontosabb tényező. A politikus számokkal bizonyította, hogy a jobboldali kormányzás alatt a harmadára csökkent a munkanélküliség, rekord szinten áll a foglalkoztatottság, 4,7 millióan dolgoznak.

Eközben a bérek egy évtized alatt reálértékben 70 százalékkal növekedtek, legjobban a legalsó két decilisben – jelentette ki Dömötör, majd hozzátette, az Eurostat is kimutatta, hogy a szegénységnek kitettek száma a kormányzás kezdetéhez képest 1 millió 250 ezer fővel csökkent, 4 millióval pedig azok száma lett kevesebb, akiknek egy váratlan kiadás jelentős nehézséget okoz.

A baloldal csak beszél a társadalmi felzárkóztatásról, a jobboldal tesz is érte, de nemcsak a szegénység mérséklődött, hanem a középosztály is erősödött – mondta a parlamenti államtitkár.

 

 

Add tovább!

Kiömlött a Moslék – Mérce: Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van, baloldali szempontból szinte csak baj van vele

Tovább lötyög a Moslék – Már Jakab Péter bizalmasa is beleszállt Márki-Zayba