in ,

Kiömlött a Moslék – Mérce: Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van, baloldali szempontból szinte csak baj van vele

Új oldalról támadják Márki-Zay Pétert, bár a Mérce szerzője megjegyzi, hogy a „kapitánynak” van egy erénye ami mégsem elhanyagolható: nem fasiszta.

A Szabad Európa után a Mérce közölt egy cikket „2022-ben azért küzdünk, hogy Márki-Zay Péter ellenzéke lehessünk” címmel, amelyben Márki-Zay Pétert támadják. A cikk szerzője szerint „bár baloldali szempontból nem túl megnyerő a felhozatal, és nem téved nagyot az, aki jobboldali belviszályként tekint az egész afférra, a tét mégis túl nagy ahhoz, hogy a valódi magyar baloldal passzív szemlélője legyen az eseményeknek”. 

Kifejti, hogy

Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van. Baloldali szempontból szinte csak baj van vele, és semmi más”.

Állítását megindokolván elmondja, hogy a baloldali szavazók nem várhatnak „igazságosabb társadalmat” a „gazdagoknak kedvező” adórendszer, vagy a „szegényellenes és rasszista családtámogatási rendszer megtartásától”. Szijártó Imre szerint „Márki-Zaynak van azonban egy erénye, amely – bár a léc igen alacsonyan van – mégsem elhanyagolható:

a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta”.

„A politikai pluralizmust nem burzsoá maszlagként elvető valódi baloldalnak tehát nem azért kell mindent megtennie Márki-Zay győzelméért, mert a saját víziónk megvalósítását várnánk tőle, hanem azért, hogy kíméletlen ellenzéke lehessünk” – fejtette ki a címben felvetett gondolatot a szerző.

Nem ez az első kritika

Az elmúlt hetekben több kritika is megszületett Márki-Zay Péter kapcsán. A 444.hu portál kifejtette, hogy amíg az ellenzék csak vitatkozik, a Fidesz egyre erősödik. A Századvég kutatása szerint is folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége. Már mínusz húszpontos a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága, ami októberben még csupán mínusz öt pont volt – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Medián kutatása szerint

a magyarok közel kétharmada Fidesz-győzelemre számít 2022-ben.

Még az ellenzéki szavazók harmada szerint is Orbánék nyerik a tavaszi választásokat. A szavazókorú népesség körében 5 százalékos Fidesz-előnyt mért a Medián, a kutatásból pedig az is kiderül, hogy jelen pillanatban bejutna a parlamentbe az MKKP is.

(mandiner.hu)

Add tovább!

Vagány képet posztolt Varga Judit és üzent is – Varga Judit: sose tévesszünk célt

Dömötör Csaba közölt egy tényt – Dömötör: csökkent a szegénység a jobboldali kormányzás alatt – Videó