in

Dömötör Csaba : Az új kormány stabil gazdasági helyzetben kezdheti meg munkáját

Az új kormány stabil gazdasági helyzetben kezdheti meg munkáját – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közmédiának.

Dömötör Csaba hangsúlyozta:

az elmúlt években sikerült visszaszerezni az ország gazdasági függetlenségét,

és ennek rengeteg pozitív hozadéka van, többek között az, hogy több százezer új munkahely jött létre, 4 százalék körüli mértékben nő a gazdaság, emelkednek a bérek, sikerült megvédeni a nyugdíjakat, miközben a családtámogatások is bővülnek.

A friss adatok közül kiemelte, hogy az építőipar 26 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez is mutatja a gazdaság erősödését – magyarázta -, és a gazdaság erősödése azt is jelenti, hogy ezt egyre többen érezhetik a saját életükben.

Ilyen értelemben a mostani helyzet teljesen ellentétes a 2010-essel, amikor a szocialisták egy eladósodott, a jövőjétől majdnem megfosztott országot hagytak hátra – mondta Dömötör Csaba.

Az államtitkár szerint az új kormányzati struktúrának, munkamegosztásnak is igazodnia kell a választás végeredményéhez, fő üzenetéhez:

kiemelt cél a biztonság megerősítése és a függetlenség megvédése.

Utóbbi a gazdasági kérdésekre is vonatkozik, mert „ha a gazdaságot, a megélhetésünket érintő ügyekben is sikerül saját magunk kezében tartani a döntéseket, akkor egy nagy, felívelő korszak küszöbén állhatunk” – jelentette ki a politikus.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

Nagy-Britanniában négyötöde lenne a Fidesznek

Morvait fenyegetik a Jobbik fanatikusai