in ,

Morvait fenyegetik a Jobbik fanatikusai

A Faceboon üzentek a Jobbik szimpatizánsai Morvai Krisztinának

A Faceboon üzentek a Jobbik szimpatizánsai Morvai Krisztinának a párt napokban visszahívott EP-képviselőjének. A politikust nem kímélték az Alfahír.hu olvasói sem: „alávaló köpönyegforgatónak”, „megélhetési parazitának” nevezték – írja a Magyar Idők. Morvai Krisztina a visszahívásra reagálva közölte: az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály nem ismer ilyen jogi lehetőséget, így mandátuma lejártáig, 2019 júliusáig tisztségben marad. 
Morvai sem golyóálló
– ezt írta valaki Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook-oldalára, miután a politikus közölte: pártja visszahívta EP-képviselőjét, Morvai Krisztinát. A jobbikos szimpatizánsok nem fogták vissza magukat, mind a Facebookon, mind a Jobbik házi portálján, az Alfahír.hu-n is elképesztő stílusban beszélnek a képviselőről, akit

„alávaló köpönyegforgatónak”, „megélhetési parazitának”, „hülye ribancnak” neveznek, de olyan is volt, aki egyenesen a börtönbe küldené a jogászt. 

A Jobbik szerdán közleményben szólította fel Morvai Krisztinát, hogy adja vissza európai parlamenti mandátumát, mondván, a választási kampányban beállt a Fidesz mögé, és részt vett annak rágalomhadjáratában az őt delegáló ellenzéki párt ellen. Közleményükben azt írták, a jogász olyan hazugságokkal és rágalmakkal folytatott kampányt a Jobbik ellen, amelyeket a Fidesz és propagandasajtója zúdított az elmúlt időszakban a pártra. „Jelentős segítséget nyújtott a választási csalásoktól sem visszariadó, diktatúrát építő Fidesz hatalomban tartásában, amely egy egykori jogvédőtől szégyen.”
Az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok
reagált Morvai Krisztina a Jobbik döntésére. A politikus úgy fogalmazott, az eddigi következetességgel, elszántsággal fogja képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretével és a Jobbik 2009-es, illetve 2014-es európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmazták.
Természetesen semmilyen jogalapja sincs Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő visszahívásának
– közölte tegnap Gaudi-Nagy Tamás, aki a vonatkozó törvényre hivatkozva azt írta: egy legitim módon megválasztott európai parlamenti képviselő mandátumának megszüntetéséről a jelölő szervezet nem dönthet.
Ez politikailag is öngól a Jobbik agonizáló vezetése részéről, akik ahelyett, hogy a nemzeti radikális közösség meglékelt és balra fordított hajójáról távozott Vona lelépése után önvizsgálatot tartanának, és az érték- és nemzeti alapú irányba való visszaforduláson dolgoznának, végtelenül ostobán és jogilag megalapozatlan módon az EU pergőtüze ellen hazánkat évek óta elkötelezetten és eredményesen védő, az eredeti választási programhoz, nemzetéhez hű, választóinak akaratát megalkuvásmentesen képviselő Morvai Krisztinát akarják kivonni
– írta a Gaudi, aki szerint a Jobbik ezzel a lépéssel csak annak adta tanújelét, hogy tagjai nemcsak politikailag buktak meg, de emberségből, tisztességből és nemzethűségből is elégtelenre vizsgáztak.

Magyar Idők
(echotv.hu)

Dömötör Csaba : Az új kormány stabil gazdasági helyzetben kezdheti meg munkáját

Bloomberg: Orbán gazdasági modellje Trump álmát valósítja meg