in ,

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Hetvenhat éves korában szombat reggel meghalt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Hetvenhat éves korában szombat reggel meghalt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója. A család tájékoztatása szerint a futólegenda hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Monspart Saroltát tavaly március 31-én javasolták a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának, azután, hogy az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-i halálával megüresedett egy hely a tizenkettőből. Monspart Sarolta harmincnégyszeres tájfutó magyar bajnok volt, de kipróbálta magát sífutásban is, melyben hatszor lett országos bajnok. Az 1970-es tájfutó világbajnokságon ezüstérmet szerzett váltóban, 1972-ben azonban már első magyarként övé lett az egyéni világbajnoki cím. 1976-ban világbajnoki bronzérmet nyert a magyar tájfutó váltóval, és még ugyanebben az évben első nem skandinávként megnyerte a Svédországban rendezett ötnapos tájfutó versenyt, az O-Ringent.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kamu Geri sérthetetlen! Csak úgy magától meghalt 55 ember – A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, megszüntették a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében

Kálmán Szolga agyából elmenekült az utolsó agysejt is – Gyurcsány vezér hátsójából nyilatkozott ő is