in ,

Bréking: Terror Londonban!

Lezárták a brit parlament környékét. Lövöldözés történt a környéken, egy autós pedig végigszáguldott a Westminster híd járdáján. Húszan megsérültek, 4-en meghaltak.

Lezárták a brit parlament környékét. Lövöldözés történt a környéken, egy autós pedig végigszáguldott a Westminster híd járdáján. Húszan megsérültek, 4-en meghaltak.

A Reuters információi szerint egy autós a tömegbe hajtott a londoni Westminster hídon, majd a parlament kerítésének hajtott. Több mint tízen sebesültek meg a hídon, páran súlyosan. Szemtanúk azonban két holttestet láttak a hídon, egyet a Temzében.

Egy másik (?) támadó pedig a parlament épületébe akart bejutni. Mint kiderült, a férfi a biztonsági ellenőrzésen átrohant, kezében kést lobogtatott, egy rendőrt megszúrt – akinek az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség a parlamentnél lévő incidenst terrorcselekménynek minősítette.

A két támadás közti esetleges kapcsolatról egyenlőre nincs információ. A rendőrség legfrissebb tájékoztatója szerint egy elkövető lehetett, akit lelőttek.

A parlament épületét lezárták, a képviselőket biztonságos helyre vitték, a miniszterelnököt pedig kimenekítették.

Az Independent információi szerint a rendőrség a helyszínre küldte a speciális robbanószer-kereső alakulatát is, mivel gyanús csomagot találtak egy, a környéken parkoló autóban.

Az MI5 szerint még korai terrortámadásról beszélni, ugyanakkor Nagy-Britanniában a hetvenes évek óta nem volt ilyen magas a terrorveszély, mint most. Lapértesülések szerint az esetnek köze lehet az egy évvel ezelőtti brüsszeli terrortámadáshoz.

 forrás: 888.hu

Bayer Zsolt feljelentést tesz egy kibelezéssel fenyegető komment miatt

Kéri László kulákozott egyet: gratulálunk!