in ,

Botka a lejtőn- Botka Lászlót is elérheti a vesztegetési botrány

Szakadék szélén az MSZP és Botka is

Vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indított nyomozást a szegedi parkolóbotrány magas rangú rendőri érintettjei ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség – erősítette meg Kovács Katalin helyettes szóvivő a PestiSrácok.hu-nak. A szóvivő hozzátette, egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, így a november 25-éig meghosszabbított nyomozás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik. Ismert: Szabó Bálint jogász, korábbi MSZP-s és DK-s politikus már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy Botka László hivatali helyzetével visszaélve a város pénzéből korrumpálhatta a rendőri vezetőket. Szerinte a vezetői értekezleteken, ahol eldőlt, ki kaphat az ingyenes bérletekből, személyesen Botka hozta meg a döntést, és a kedvezményezett autók között ott volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőrfőkapitány személyes használatú civil autója is.

Szeged polgármestere eldönthette ki kap ingyenes béfrletet

Fotó: Havran Zoltán

Szeged polgármestere eldönthette ki kap ingyenes béfrletet

Az ügyészségi eljárás közvetlen előzménye, hogy Szegeden a Nemzeti Nyomozó Iroda Szabó Bálint feljelentése alapján hivatali visszaélés gyanúja miatt folytat nyomozást, mivel a feljelentés szerint a makói szocialista Gazdag János 2008 és 2010 között úgy kapott több mint másfél millió értékben kombinált szegedi parkolóbérleteket, hogy már nem is volt országgyűlési képviselő. A jogász a Magyar Időket korábban arról tájékoztatta, ha bebizonyosodik, hogy Botka László helyzetével visszaélve osztogatott az MSZP egyik tisztségviselőjének, akkor megvalósult a tiltott pártfinanszírozás.

Botka László feje fölött végül ott lebeg még a Szeviép-ügy is. A szegedi önkormányzat építőipari cégcsoportja 2010 áprilisában csődölt be úgy, hogy 379 partnerének közel 11 milliárd forinttal tartozott. A cég három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt indult eljárás a Szegedi Járásbíróságon. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a teljes egészében vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, valamint magánszemélyeknek és sportszervezeteknek.

 

(magyaridok.hu)

EZ OSZT IGEN! – Turizmus – Ősz elejéig tízmillióan repültek Ferihegyről

Bakondi György: Az EU hibázott, a nemzetállamok védekezni kezdtek