in ,

Bakondi György: Az EU hibázott, a nemzetállamok védekezni kezdtek

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint csak az unió külső határainak védelme hozhat megoldást

Összehangolt lépésekre, az uniós külső határok védelmére van szükség, és vissza kell állítani a schengeni egyezmény normarendszerét – hangsúlyozta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Úgy fogalmazott: az elmúlt két és fél évben az Európai Unió komoly mértékben és jelentős kérdésekben elhibázta azokat az intézkedéseket, amelyeket meg kellett volna tenni a schengeni egyezmény védelme érdekében, „megtámadta” azokat az országokat, amelyek megpróbálták az egyezmény végrehajtását szigorúan érvényesíteni, és teret adott azoknak a törekvéseknek, amelyek a belső határellenőrzések visszaállítására irányultak.

Az Európai Unió határozatlan döntései, tétova vagy hibás lépései miatt a nemzetállamok védekezni kezdtek, részben belső határellenőrzés felállításával, részben pedig a titkosszolgálati, rendvédelmi erők megerősítésével, illetve jogszabályok változtatásával – fejtette ki Bakondi György. Hozzátette, mindezek a belbiztonság megerősítését célozták, mert súlyos köztörvényes bűncselekmények sokasága, és emberáldozatokkal járó, súlyos terrorcselekmények sokasága történt Európában.

(magyarhirlap.hu)

Botka a lejtőn- Botka Lászlót is elérheti a vesztegetési botrány

Csicskul a migránssimogató európai baloldal – Deák Dániel: „Újabb pofon az európai baloldalnak az osztrák választás”