in ,

A Böszme újra a porondon – FIDESZ: GYURCSÁNY A BALOLDAL VEZÉRE

ISMÉT TÁRGYALÓASZTALHOZ ÜL AZ MSZP ÉS A DK DELEGÁCIÓJA

FIDESZ: GYURCSÁNY A BALOLDAL VEZÉRE

Az MSZP-ben annak ellenére is bíznak a baloldali összefogásban, hogy a DK a hét végén önálló listát állított. A Fidesz szerint ma is Gyurcsány Ferenc az igazi vezér a baloldalon, ahol az ő érdekei szerint, az általa diktált ütemben alakulnak az események.

emmi sem dőlt még el, lehet megállapodás a baloldalon – hangoztatták a Magyar Időknek az MSZP elnöksé­gében azzal kapcsolatban, hogy a hét végén Gyurcsány Ferencék a Szolidaritás Mozgalommal szövetségben saját listát állítottak a jövő évi parlamenti választásra.

Az önálló DK-lista azt jelenti, hogy jelen állás szerint nem jön létre az MSZP által szorgalmazott teljes baloldali összefogás: a szocialisták ugyanis a közös egyéni jelölteken túl közös listáról és miniszterelnök-jelöltről is meg akarnak állapodni a baloldali ellenzéki pártokkal.

Fotó: Bach Máté

A Demokratikus Koalíció elnöke vezeti pártja listáját

Az MSZP elnökségében mégis bizakodók, mondván: szimbolikus, hogy a DK listájának elején, azaz a befutó helyeken olyan egykori szocialista politikusok szerepelnek, mint Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes vagy Oláh Lajos. Elnökségi forrásaink szerint azért sem lehet véglegesnek tekinteni a jelenlegi helyzetet, mert a DK listáján második helyen szereplő Molnár Csaba, illetve a negyedik helyen található Niedermüller Péter európai parlamenti képviselők, és minden bizonnyal azok is maradnak. Az MSZP és a DK tárgyalódelegációja a mai napon is egyeztet az együttműködésről – tudtuk meg.

– Ma is Gyurcsány Ferenc az igazi vezér a baloldalon, ahol az ő érdekei szerint, az általa diktált ütemben alakulnak a dolgok – jelentette ki Halász János. A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta: a DK a hét végén már pártlistáról, listavezetőről, választási szövetségesekről döntött, és határidőket szabott a többi baloldali pártnak.

Halász szerint ugyanazok a hatalmi érdekek érvényesülnek, mint 2010 előtt, ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik egyszer már tönkretették az országot. – Gyurcsányék eladósították Magyarországot, tönkretették a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, agyonadóztatták a családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat, feladták az ország gazdasági szuverenitását, és hagyták, hogy külföldi gazdasági érdekek érvényesüljenek, miközben a magyar emberek megalázó bérekért dolgoztak, és megszorításokat szenvedtek el – fogalmazott a szóvivő.

Halász hangsúlyozta, hogy a DK a kötelező kvóta határozott támogatója, és ha rajtuk múlna, akkor Magyarországra is megkezdődhetne a migránsok betelepítése.
(Bákonyi Ádám, magyaridok.hu)

Egy párt haláltánca – SZÍNLELT SZERZŐDÉST KÖTÖTTEK VONÁÉK

Rekord látogatószám a Pilisi Parkerdőben – Pörög a belföldi turizmus