in ,

Bohár Dani megsemmisítő írása Fegyőrről: Fekete-Győr András szellemi kihívásai

Hat nappal ezelőtt hirdette ki 25 pontból álló programját a Momentum

Hat nappal ezelőtt hirdette ki 25 pontból álló programját a Momentum miniszterelnök-jelöltje, amelyből egyértelműen kiderül, hogy Fekete-Győr Andrást nehezen lehetne megvádolni azzal, hogy túlságosan okos. Vasárnap óta figyelem a nyilatkozatait, megnyilvánulásait. Intellektuális táplálékot keresek, de hiába.

 

 

„–Kisméretű atomerőmű például egy napelem kollekció egy háztetején. Mi az energiahatékonyságot mindenképpen szeretnénk támogatni.

– A napelem az atomerőmű?

– ÖöÖööÖ. Hívják annak is, igen.

– A napelemet atomerőműnek?

– Egy napelem parkot vagy kollekciót szokták annak hívni, igen.”

Az idézett beszélgetés 2017 októberében készült Fekete-Győr Andrással. Már az interjút készítő – egyébként ellenzéki – újságírónak is sok volt az a baromság, amit a Momentum elnöke összehordott.

Ugyancsak ebben az évben a Mandiner is készített vele egy interjút.

“Mandiner: A helyi ügyekre adott momentumos megoldásokat kommunikálni is kell valahogy: fel tudna sorolni néhány vidéki napilapot?

Fekete-Győr András: Ööö… Délmagyar például… Akkor Miskolc közelében valami Észak-… Nem tudom, pontosan a nevét, Észak-Magyarország? Nem tudom pontosan a nevét. […] A Szeged.ma például.

Mandiner: Az egy hírportál. Nem napilap.

[…]

Mandiner: Ön tudja, hogy mennyibe kerül egy liter tej?

Fekete-Győr András: Szoktam vásárolni, csak tejet nem nagyon iszom. A barátnőm mondjuk iszik, ezért vennem kell… Hát, nem tudom rávágni, szóval ez már mindent elmond gondolom. Százhúsz forint körül? Százhúsz-száznyolcvan, valami ilyesmi…”

2017 óta eltelt 4 év, azonban Fekete-Győr András nem lett sokkal tapasztaltabb vagy okosabb. A Momentum elnöke miniszterelnök-jelöltnek jelentkezett, hogy milyen vezetői tapasztalatai vannak abba most szándékosan bele sem megyek. Maradjunk annyiban, hogy miniszterelnök lenne, sőt még a pontjait is kihirdette.

Az Új Rendszerváltás Terve nevű méltán nagyszerű gondolatokat tartalmazó dokumentumot Fekete-Győr András és egy jogász, illetve közgazdász alkotta. Úgy érzem egy embert mégis lehagytak az alkotók névsorából pedig biztosan ott volt, mégpedig Szarvas Koppány Bendegúzra gondolok. Az ex-DK-s jelenleg momentumos önkormányzati képviselő fogalmazott úgy még a tavalyi év áprilisában, hogy

járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.”

Ha Fekete-Győr András szellemi kihívásokkal küzd, akkor ugyanez elmondható Szarvas Koppány Bendegúzról is mentális értelemben. Az ilyen típusú emberek voltak annak idején nyilasok, majd egy kis idő múltán ávósok.

Mindegy, hogy miért csak körmöket akartak szaggatni.

Ez a „lámpavasas” szellemiség vezette Fekete-Győr Andrásék kezét miközben megírták 25 pontos választási programjukat. Az egyik legfontosabb elem, hogy

„A választás után nem szállhatnak fel az oligarchák magánrepülői. Az elveszített választás biztos rémültté, riadtá teszi majd a fideszes politikusokat és a strómanokat. Lesznek, akik menekülni próbálnak majd. Gondoskodni fogunk róla, hogy a strómanok magánrepülői ne szállhassanak fel.”

A napelem és atomerőmű summázhatnám röviden Fekete-Győr Andrásék bődületes baromságát.

Csillogó szemű momentumosok, hahó, elolvastátok, hogy miről írtok?

A kedvencem egyébként az egész programban az, hogy 3, 30, illetve 300 napra van bontva. A választásokat követően három nappal elindulna a “felcsúti per”. Hangsúlyozom még egyszer! Fekete-Győr András azt szeretné, hogy a választásokat követő maximum harmadik napon már a vádlottak padján üljön Orbán Viktor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Szíjj László. Természetesen léteznek ilyen országok, ahol ezt meg lehet csinálni, csak azok viszonylag távol állnak a jogállamtól.

Andris, jó szándékkal mondom neked, hogy a választások után három nappal még te sem tudsz senkit a vádlottak padjára ültetni bármekkora kommunista, nyilas és jakobinus is van. A magyar igazságszolgáltatás működésére szeretnék mutatni neked egy példát. Biztosan tudod, hogy kicsoda Czeglédy Csaba. Szövetségesednek Gyurcsány Ferencnek az ügyvédje és egyébként egy korábban elítélt bűnöző. Jelenleg ismét eljárás folyik ellene egy 6 milliárd forintos adócsalás miatt. Hat évvel ezelőtt kezdődött el az eljárás és lényegében a mai napig nem volt érdemi tárgyalás. Tehát a te három napodat kicsit rövidnek ítélem.

A „felcsúti perről” Fekete-Győr András beszélt egy a 444-nek adott interjújában is, ahol ugyanazokat a hülyeségeket mondta el, mint máshol. Nem is ez az érdekes a beszélgetésben, hanem ez a rész:

„–Van a fejében egy lista, hogy kik lehetnek a vádlottak?

–A végső lista egészen az új rendszerváltás kezdő napjáig alakulhat. Szerintem a maga fejében is van egy hosszabb lista, és szerintem az a miénkkel nagyrészt fedésben van.”

Micsoda bolsevik összekacsintás ez, amely egyébként az interjú későbbi szakaszában nyer értelmet, miszerint a Momentum elnöke azt szeretné, hogy a vádiratot ne ügyészek, mint egy jogállamban, hanem oknyomozó újságírók, közgazdászok és jogászok állítanák össze.

Tehát Fekete-Győr András Magyarországán újságírók ítélnének el politikusokat vagy üzletembereket. Micsoda jogállam lenne az, ahol egy 444-es mond ítéletet. Biztosan az Európai Uniónak is tetszene.

Fekete-Győr András tehát rendkívül komoly szellemi kihívásokkal küzd. A programpontjai összeírása előtt érdemes lett volna egyeztetni valakivel, aki tudja mi a különbség a napelem és az atomerőmű között, illetve hogy mennyibe kerül egy liter tej.

 

 

(Bohár Dani, 888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Milyen pánikkormányzás? Már több mint egymillió ember megkapta a koronavírus elleni oltást Magyarországon – Videó

Agyhalál – Országjárása során több embert megfertőzhetett a koronavírusos Feriné