in ,

Bognár Zsolt arról, hogy Szilágyi Áron olimpiai bajnok Pressmannal találkozott

Tiszteletlenség kontra tisztelettétel /Cui prodest?/

 

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok magyar kardvívó. Sok ezrek példaképe.

 

David Pressman az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki hazánkban az erőfitogtatás példaképe. Már akinek!

Szilágyi Áron kardvívó politákán felül állóan nemzetünk követe, kiválósága.
David Pressman úr nagyköveti és diplomácia státuszán túlterjeszkedően a demokrata párt hazánkba kihelyezett szócsöve, oldalfüggő beosztottja.
Ezen a ponton válik érthetetlenné és összeegyeztethetetlenné számomra David Pressman Szilágyi Áront is vendégül látó meghívása nagykövetsége épületébe, de méginkább az, hogy ennek Áron eleget tett.

A magyar kormányzatot folyamatosan kioktató nagykövet gesztusa, noha látszólag a politikai árokbetemetés látszatát hordozza, mégsem más, mint kirakat, amibe hazánk egyik legkiválóbb sportembere óvatlanul beült bábunak.

Hazánk világra szóló eredményeket elérő bármely sportolójától, így Árontól is, meglátásom szerint nem elegáns, hogy épp azzal az emberrel pózolt, aki azt a kormányzatot illeti folyamatos kritikával, amely erejéhez mérten mindent megtett és megtesz a sport támogatásáért és amely kormányzat égisze alatt ez a kiváló tehetség kibontakoztathatta egyedülálló képességeit.
A kormányzat irányába tanúsított pressmani tiszteletlenségnek nem lehet válasza Szilágyi Áron tisztelettétele bármely, a nagykövethez köthető meetingen, vacsorán, avagy beszélgetésen.
Nem vindikálom magamnak a jogot, hogy bármilyen döntésében befolyásoljam Szilágyi Áront, de az általam észrevételezett aspektusra azért szerettem volna felhívni a figyelmét.
Vívó hasonlattal élve ezt a találatot Pressman nagykövetnek adom. A jövő hasonló lehetőségei tekintetében remélem körültekintőbb lesz háromszoros olimpiai bajnokunk.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

 

 

Ha úgy érzed, támogass minket azzal, hogy napi hírértesítőt kérsz! Köszönjük!

Bohár Dani üzent Donáth Annának: ráfért volna egy-két disznóvágás

A Lánchíd felújítás lesz a főpolgármester Waterloo-ja?Ebbű’ balhé lesz – Lánchíd-botrány: baloldali vezetés alatt valahogy mindig kedvező helyzetbe került az A-Híd Zrt.