in ,

Bayer Zsolt – Virológusok országa

Szoktuk mondogatni, hogy mi vagyunk a tízmillió futballszakértő országa.

Szoktuk mondogatni, hogy mi vagyunk a tízmillió futballszakértő országa. És ezzel nincs is semmi baj, mert ez a „szakértelmünk” nem árt senkinek. Most viszont kezdünk a tízmillió virológus országává válni, és ez aggasztó.

Persze a legújabb „szakértők” természetesen a politika világából jönnek és ártanak. De nézzük először a tényeket. Tény, hogy a térségben nálunk jelent meg utoljára a vírus. Tény az is, hogy Magyarországon létrehozták az operatív törzset, amelyben folyamatosan elemzik a friss információkat. Ez a törzs napi két sajtótájékoztatót tart, és mindent elmond, amit egyáltalán el tud, illetve el lehet mondani.

A kormány elindított egy honlapot, amelyen mindenki akár ötpercenként tájékozódhat az aktuá­lis helyzetről. A Szent László-kórházat előkészítették a fertőzöttek fogadására és kezelésére, elkészült az intézkedési terv arra az esetre, ha a Szent László-kórház kapacitása kevésnek bizonyulna, ki vannak jelölve a további kórházak, az anyagiak rendelkezésre állnak akár tömeges fertőzöttség esetére is. Az illetékes miniszter felelőssége teljes tudatában kijelentette, hogy rendelkezésre áll a megfelelő létszámú és képzettségű szakembergárda a helyzet kezelésére.

E tényekkel szemben állnak azok, akik a koronavírusból is megpróbálnak politikai tőkét kovácsolni. (Már most szólok: akik ebből politikai tőkét akarnak kovácsolni, azok teljességgel gátlástalanok, és beteges gátlástalanságuk hatalmi helyzetben csak fokozódna!)

Itt van példának okáért Cseh Katalin. Ő eddig többnyire Brüsszelben igyekezett ártani nekünk, s tette ezt az ostobák szorgalmával, kétségek nélkül és a gonoszok eltökéltségével. Most azonban felfedezte magának a koronavírust, és rájött, hogy ő és a vírus feltűnően hasonlítanak egymásra. Így aztán nekiállt fertőzni a közéletet és a közbeszédet, olyan ostobaságokat kijelentve, miszerint „nem tudni, hogy a hatóságok készültek-e intézkedési tervvel, a túlterhelt és forráshiányos egészségügyi intézményrendszerünk kap-e megfelelő támogatást a felkészülésre és az esetleges válsághelyzet kezelésére, rendelkezésre állnak-e a szükséges gyógyszerek és eszközök”.

Igen, mindezt lehet tudni, és igen, mindenki mindenre felkészült. Persze ez teljesen mellékes, bármit is mondjon a kormány, az illetékes miniszter, a tiszti főorvos vagy a pontifex maximus, ennek a nőnek nyilván mindig lesz egy sokkal jobb ötlete.

A felelősséggel senkinek nem tartozó, ám kórosan felelőtlen egyedek már csak ilyenek. S mert ilyenek, hát azt is kiírják a közösségi oldalukra, hogy „a koronavírus terjedésének megállítása érdekében tett európai uniós erőfeszítésekről nyilatkoztam tegnap az ATV-nek.

Orvosként is kiemelkedően fontosnak tartom a folyamatos, higgadt, hiteles tájékoztatást ilyen esetekben.” Hát ez igazán remek! Azért mi jegyezzük meg, hogy ez a nő nem orvos (hála istennek!), hiába van orvosi diplomája. Orvosként egész életében egy teljesítményt mutatott fel, az abortuszt a botmixerezéshez hasonlította röhögve és röfögve. Tehát nem orvos, és esküdt ellensége a „higgadt, hiteles tájékoztatásnak”, legyen szó bármiről.

Nála egy árnyalattal rosszabb a DK markotányosnője, Vadai Ágnes. Ő egyenesen arról delirált, hogy a koronavírusra már évekkel ezelőtt fel kellett volna készülni. Hát persze. De azért tegyük hozzá, még egy Vadai Ágnesre is nehéz felkészülni, pedig őróla legalább lehet tudni, hogy van. De fogadjuk meg a jó tanácsot, és kezdjünk el felkészülni a kalaposvírusra (jozefus secundus). A felkészülés első lépéseként tiltsuk meg, hogy mindenki szabadon makoghasson a vírusokról. Mindjárt beljebb leszünk egy lépéssel.

(Bayer Zsolt, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Bréking! Egy debreceni férfi a harmadik Koronavírus-fertőzött Magyarországon!

Felhívás! A társadalmi béke érdekében: azonnal mentsék fel Lengyel Andrea bírónőt hivatása alól!