in ,

Bréking! Egy debreceni férfi a harmadik Koronavírus-fertőzött Magyarországon!

Debrecen – Egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett. Repülővel érkezett Debrecenbe

Frissítés:  Azóta már megvan a 4-ik beteg is! Részletek hamarosan…

 


A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza – közölte a koronavirus.gov.hu.

 

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Az Index.hu-nak a A Wizz Air megerősítette, hogy a magyar egészségügyi hatóságok értesítették arról, hogy a légitársaság Milánó-Malpensa és Debrecen között közlekedő járatán február 28-án utazó egyik utasát később koronavírussal diagnosztizálták.

„A Wizz Air szigorú belső előírásainak megfelelően kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, és a WHO irányelveivel összhangban folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket. A koronavírus által fertőzött utassal együtt utazó többi utas, illetve a járaton szolgálatot teljesítő személyzet biztonságával kapcsolatos intézkedéseket az illetékes magyar hatóságok írják elő. A légitársaság szorosan együttműködik a magyar hatóságokkal és azok rendelkezéseit, illetve irányelveit maradéktalanul betartja. A Wizz Air azt is megerősíti, hogy az érintett járat utasait és személyzetét tájékoztatta. A légitársaság földi kiszolgálásért felelős személyzete az ilyen esetek kezelésére egyértelmű, az egészségügyi hatóságok által előírt iránymutatásokkal és folyamatokkal rendelkezik, ideértve a repülőgép tisztítását és fertőtlenítését. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb a Wizz Air számára” – áll a Wizz Air válaszában.

A járatot jövő héten szünteti meg a Wizz Air.

Korábban a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke azt közölte, egy központi utasítás szerint amennyiben bármelyik kórházban azonosítják a koronavírust, a beteget a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetébe kell átszállítani, ahol elkülönítve ápolják.

(dehir.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Eddig és ne tovább!!!! Börtönnel fenyegette meg Szarvas Szilvesztert Magyar György, a minden gyanú alatt álló ügyvéd (videóval!)

Bayer Zsolt – Virológusok országa