in

BRÉKING – Donald Trump találkozik Kim Dzsong Un-nal június 12-én!

Mégis lesz találkozó

Donald Trump: Megtartják a csúcstalálkozót

Donald Trump amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy az eredetileg tervezett időpontban és helyszínen, azaz június 12-én, Szingapúrban megtartják a csúcstalálkozót Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Donald Trump: Megtartják a csúcstalálkozót

Trump egyszer már lemondta a találkozót, de mindkét fél kitartott az adódott problémák kiküszöbölése mellett.

Trump a Fehér Házban a bejelentés előtt átvette Kim Dzsongun levelét, amelyet egy magas rangú észak-koreai tisztviselő, Kim Jong Csol, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnök adott át neki. Őt Kim Dzsong Un „jobbkezeként” tartják számon. Több mint egy órán keresztül tárgyaltak, ezt követően számolt be Donald Trump a megbeszélésen történtekről.

A levél a The Washington Post szerint erőfeszítésként tekinthető a tárgyalások folytatására és a nézeteltérések csökkentésére, miután Donald Trump a múlt héten váratlanul lemondta a csúcstalálkozót.

„Ez egy folyamat, de a kapcsolatok épülnek közöttünk és ez nagyon jó dolog” – fogalmazott az amerikai elnök a Fehér Házban. A levelet pedig „kedvesnek” tartja.

Mint mondta: Phenjan akarja az atomfegyver-mentesítést, de a júniusi csúcstalálkozó valószínűleg csak az első lesz az erről szóló találkozók sorában.

atv.hu/MTI

Apáti Bence: London hív – harsogja az Index

Bayer Zsolt nagyon kiakadt a HVG-re – (18+) BÁR ENGEM NEM KERESTEK…