in ,

Bayer Zsolt: még egyszer a Hadházy ügyről

Mint ismeretes, a bíróság arra kötelezett, hogy 300 ezer forintot fizessek Hadházynak

Mint ismeretes, a bíróság arra kötelezett, hogy 300 ezer forintot fizessek Hadházynak, amiért idézni mertem más nevekkel annak az ocsmány transzparensnek a szövegét, amelyet ellenzéki tüntetők hurcoltak végig Budapest utcáin.

Az ott szereplő neveket (Orbán, Áder) kicseréltem Szélre és Hadházyra, és feltettem a kérdést Szél Bernadettnek, ő mit szólna hozzá, ha mi ilyen transzparensekkel vonulnánk végig Budapesten? Választ érthetően nem adott, csak elvörösödött, ami érthető, Hadházy viszont beperelt, ami teljességgel érthetetlen. Ennél már csak az érthetetlenebb, hogy a bíróság ennek helyt adott, igaz, lényegesen kisebb összegben, mint amennyit Hadházy szeretett volna.

Ezután találtuk ki azt –illetve ügyvédeim ötlete volt-, hogy mivel ötforintosokban akarom kifizetni Hadházynak az összeget, alkalmazzunk úgynevezett teljesítésátvállalást. Erről ezt lehet olvasni:

 

„Az új Ptk. teljesítésátvállalásnak nevezi azt, amikor a szerződés kötelezettje és az átvállaló megállapodnak, hogy a jogosult felé az átvállaló fog teljesíteni. Ez történhet például úgy, hogy maga az átvállaló teljesít befizetést a jogosult részére, és történhet úgy is, hogy a kötelezettnek bocsátja rendelkezésére a fizetéshez szükséges összeget.

A tartozásátvállaláshoz képest a különbség az, hogy nem szükséges a jogosult hozzájárulása. Viszont a szerződés kötelezettjének személyében sem történik változás. Azaz a jogosult felé továbbra is az eredeti kötelezett tartozik, és a teljesítést is csak tőle követelheti. Az átvállalótól pedig csak a kötelezett igényelheti, hogy helyette teljesítsen a jogosultnak.” (https://kocsisszabougyved.hu/mas-tartozasanak-atvallalasa-mikent-lehetseges/)

Tehát ezek szerint eljárva ezer ember aláírt egy nyilatkozatot, amelyben vállalja, hogy 300 forintot átvállal helyettem a teljesítésből. (A nyilatkozatok nálam vannak.)

Majd száz emberként és 300 forintonként elkezdték elküldeni Hadházynak ezeket a pénzeket ötforintos címletekben. Hadházy –maga írta meg- visszaküldte a küldeményt, amit követően a többiek nem küldték el neki, azok jelenleg a képviselői irodaházban pihennek, ötforintosokban, 300 forintonként, borítékba zárva.

Még egyszer:

„Az új Ptk. teljesítésátvállalásnak nevezi azt, amikor a szerződés kötelezettje és az átvállaló megállapodnak, hogy a jogosult felé az átvállaló fog teljesíteni. Ez történhet például úgy, hogy maga az átvállaló teljesít befizetést a jogosult részére, és történhet úgy is, hogy a kötelezettnek bocsátja rendelkezésére a fizetéshez szükséges összeget.”

Nos, az átvállalók mindegyike fizetni akar, sőt, meg is próbált fizetni. Hadházy viszont ezt nem hajlandó elfogadni, inkább végrehajtóhoz fordult.

Kérdéseim:

1.: Mi van ilyenkor?

2.: Mi van akkor, ha a leendő végrehajtónak odaadjuk az összeget az aláírt nyilatkozatokkal együtt, jelenlegi formájában?

 

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hoppá! Csaknem háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

Trumpot már kilőtte a Nemzetközi Hálózat, most Putyinon a sor – Navalnijból farag hőst a Big Tech, a ruszki fiatalok meg bekajálják