in ,

Bayer Zsolt – Beregszászi csöndek

A vereckei honfoglalási emlékművet ugyan ledöntötték és felgyújtották olykor ezek a barmok, de alapjában nem volt különösebben feszült a helyzet. Aztán „kitört” ugye az a „forradalom”.

A vereckei honfoglalási emlékművet ugyan ledöntötték és felgyújtották olykor ezek a barmok, de alapjában nem volt különösebben feszült a helyzet. Aztán „kitört” ugye az a „forradalom”.

 

 

Az elmúlt hétvégén Beregszászon felvonult az egy évvel ezelőtti Jobbik.

Ott volt minden, ami ehhez kellett. Éjfekete sötétség, mindent felülíró nőhiányban szenvedő szerencsétlen lúzerek, hülye zászlók, még hülyébb jelszavak, a legnagyobb hülyeségeket előre elskandáló vezérhülye, ami után a többi tud bégetni (adjon az Isten! Szebb jövőt! Manapság inkább deszegregált iskolát, hogy egy halhatatlant idézzünk…), szóval ott volt minden, mint nemrégen a kis falusi cigánysorokon, ahol Vona akkori emberei meneteltek, bár az is igaz, Vona csak álmodhatott egy jóféle Karpatszka Szicsről, az neki nem adatott meg soha, ugyanis ez itt mégiscsak Európa.

És itt be is fejezhetnénk az egészet, ha egyfelől nem a kárpátaljai magyarokról lenne szó, másfelől ha tudhatnánk, hogy a Karpatszka Szics mögött ugyanannyi erő van, mint Vona mögött volt. Sajnos ennél többről van szó. Mert ezek mögött az ukrán idióták mögött ott van még…

És akkor most lépjünk egyet hátra, és kissé távolabbról, sőt felső kameraállásból vessünk egy pillantást erre a „még”-re. Kárpátalján ez idáig nem volt jellemző az etnikai villongás, a magyarellenes őrjöngés. A vereckei honfoglalási emlékművet ugyan ledöntötték és felgyújtották olykor ezek a barmok, de alapjában nem volt különösebben feszült a helyzet. Aztán „kitört” ugye az a „forradalom”.

Hogy hogyan tört ki, kiknek a pénzén tört ki, miért tört ki, kik írták a forgatókönyvét az egésznek, kik döntöttek fegyverek használatáról, hogy mindezek árnyékában be lehessen ültetni az ukrán nyersanyagbirtokló cégek foteljaiba a saját gyerekeket – nos minderről első kézből származó információkat szolgáltatott annak idején egy Nuland nevű gazember az amerikai külügyből.

A CIA verhetetlen forradalomcsinálásban, úgyhogy hamar fel is vonultak az illetékesek, lett forradalom, lett második Majdan, az ­akkori alelnök pereputtya meg mindjárt beleült az ukrán olaj- meg gázipari trösztök irányításába, az amerikai kormányzati meg kongresszusi illetékesek hamar felvonultak a Majdanra cukorkát osztogatni McCain szenátor vezetésével, beleöltek a buliba néhány százmillió dollárt, megérkeztek az új ukrán kormánytagok és potentátok, jó részük egyáltalán nem beszélt ukránul csak angolul és oroszul, állampolgárságuk sem egy volt, ugyanis a kettős állampolgárságot is csak az ukránok millióinak tiltják ám meg, szóval jöttek a „demokraták” és „európéerek”, aztán bevezették az új ukrán oktatási törvényt az ukrán nyelv védelmében.

De ne szaladjunk ennyire előre. Időzzünk még el egy kicsit ott a „forradalmi” Majdanon. Mert ott, a „forradalmi” Majdanon az amerikai illetékesek együtt fényképezkedtek, mosolyogtak a legkeményebb, legkérlelhetetlenebb ukrán nácikkal, lapogatták a hátukat, osztogatták nekik a cukorkát, aztán hazamentek, és még azon a héten ideüzent a Mc­Cain nevű gazember, hogy az Orbán egy fasiszta diktátor.

Persze efelett is napirendre térhetnénk, láttunk már ilyet, a Közel-Kelet összes diktátorát a CIA képezte ki és használta évtizedekig, hogy aztán a CIA kikiáltsa őket diktátornak, és elindítsák a „felszabadító” háborút. Szóval elmehetnénk emellett is, csak nehéz nem észrevenni, hogy az oktatási törvény miatt a magyar kormány a nemzetközi színtéren keresztbe tesz Ukrajnának (nagyon helyesen), és alig pár héttel később felvonul Beregszász utcáin az egy évvel ezelőtti Jobbik, ugyanazok, akiknek hátát a Majdanon amerikai potentátok lapogatták. Ugyanazok az amerikai potentátok, akik most éppen „megmentik” egy kis pénzzel a „független” magyar sajtót. És akik az ukrán oktatási törvény, a kisebbségek anyanyelvi korlátozása, valamint a beregszászi atrocitások után (az EU potentátjaival együtt!) feltűnően mélyen kussolnak már megint.

Kezd már derengeni, miről is van szó valójában?

 

(Bayer Zsolt, magyaridok.hu)

Rossz hír a libsiknek, jó hír a magyaroknak – Erős volt a GDP-növekedés

Nyílt levél Sebestyén Balázsnak, aki kidobta a szemétbe a Nemzeti Konzultációs levelet!