in ,

BAKONDI: „A bevándorlás mindaddig veszélyt jelent, amíg az ENSZ pozitívnak értékeli”

Bakondi György a Magyar Hírlapnak beszélt erről.

Bakondi György elmondta, hogy 2015 óta folyamatos az illegális bevándorlás Európába, a migránsok mozgása mind a három főútvonalon – Spanyolország, Olaszország és Görögország felé – továbbra is intenzív.

Most a balkáni útvonalon főleg afgán, pakisztáni, bangladesi, iráni és török állampolgárok érkeznek, az olasz és spanyol utakon keresztül pedig alapvetően a közép-afrikai térségből származók.

Mindaddig, amíg az ENSZ pozitívnak értékeli a migrációt, és bizonyos gazdasági erők szerint szükség van a képzett bevándorlókra, továbbá az elsősorban Soros Györgyhöz köthető szervezetek aktívan részt vesznek az illegális migráció szervezésében, finanszírozásában, segítésében, számunkra a bevándorlás veszélyt jelent”

– fogalmazott.

Mint mondta, a kvótákkal kapcsolatban rájött az EU, hogy a migránsok nagyobb számban való kötelező szétosztása elfogadhatatlan. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy mostanra több ország migrációs politikájában változások következtek be – tette hozzá.

Bakondi György szerint fontos lenne, hogy az EU hosszú távú migrációs politikájáról már ne a mostani, hanem a jövő tavaszi európai parlamenti választáson megválasztandó uniós vezetés döntsön.

A teljes interjú a Magyar Hírlap szerdai számában olvasható.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

AGYHALÁL – Liberális író hadovál nemzetvesztésről, amiért Orbán nem engedi be az „agysebészeket”

DÖBBENET ÉS AGYHALÁL – Kiengedték a börtönből Marian Cozma egyik gyilkosát, Sztojka Ivánt