in , ,

Babiš kabinetfőnöke: a magyar baloldalt csak azért hozták létre, hogy leváltsa Orbán Viktort

„Bár sok fenntartásom van Orbánnal szemben, de egyelőre nincs jobb” – jelentette ki a cseh elnökjelölt kabinetfőnöke.

A szlovák napilap, a Dennik N online kiadása készített interjút Bartha Tündével, Andrej Babiš cseh államfőjelölt kampányának vezetőjével. A portál felhozta, hogy a szlovák és cseh sajtóban Barthát gyakran emlegetik úgy, mint Babiš összekötőjét Orbán Viktorral.

Bartha erre elmondta, hogy tud magyarul, valamint szavai szerint közvetlenül szokott tolmácsolni a két vezető politikus között, amikor találkoznak, de azt határozottan tagadta, hogy az összekötőjük lenne.

A kabinetfőnök elmondta, hogy a családja egy része Budapesten él és Orbánra szavaztak a legutóbbi választásokon. Úgy fogalmazott, hogy azért, mert nincs más alternatíva a magyar közéletben.

A baloldal ott nem baloldali politikát jelent, mint nálunk, csak azért hozták létre, hogy leváltsa Orbán Viktort”

– jelentette ki.

Andrej Babiš kampányfőnöke részletezte a szlovák lapnak, hogy itthon a tavalyi országgyűlési választáson hét párt fogott össze Orbán ellen, és közvetlenül a választások után, ugyanazon a napon már mindegyikük külön-külön hirdette ki a választási eredményeket.

Nincs ki közül választani, hogy ki vezesse az országot a válságban, bár sok fenntartásom van Orbánnal szemben, de egyelőre nincs jobb”

– zárta.

 

(mandiner.hu)

 

Íme Gyurcsány csürhéje: primitív, fenyegető leveleket kapott szerkesztőségünk – Mutatjuk

Pilhál nekiment a 444 libernyák újságírójának – Ezt mondta róla