in , ,

Az osztrákok is megbuggyantak – Döbbenet: egy újabb határ menti osztrák település tiltotta ki a magyar autókat

A Szentmargitbányáról Magyarországra vezető útról február 28-tól kezdve minden gépjárművet kitiltottak.

 

A Szentmargitbányáról Magyarországra vezető útról február 28-tól kezdve minden gépjárművet kitiltottak. Ezalól csak a környező települések forgalma képez kivételt. A Magyarországról érkezők, köztük a Sopronból Ausztriába ingázók különösen érintettek − olvasható a Volksgruppen.orf.at cikkében.

 

 

Február 28-tól az L210-es úton Szentmargitbánya/St. Margarethen közelében behajtási tilalmat vezettek be az 5,863 km-től (az L210/Triftgasse csomópont után) a 10,578 km-ig (közvetlenül a határig). Felmérések kimutatták, hogy a St. Margarethen határátkelőn áthaladó járműveknek a kétharmada Kismarton/Eisenstadt vagy az autópálya felé halad tovább.

Kivétel hat település

A táblán látható információk szerint a tiltás vonatkozik a gépjárművel és motorral közlekedőkre, amennyiben átmenő forgalomról van szó. A tilalom alól kivételt képeznek a környező településekről érkezők vagy oda utazók, méghozzá: Margitbánya/St. Margarethen, Ruszt/Rust, Fertőmeggyes/Mörbisch, Oka/Oggau, Oszlop/Oslip és Sérc/Schützen am Gebirge.

 

 

 

A Kimarton/Eisenstadt-Umgebung-i járási hivatal (Bezirkshauptmannschaft) már decemberben elrendelte a forgalomkorlátozást az L210-es úton St. Margarethen közelében. Az erre vonatkozó közlekedési táblákat ma avatták fel, így a forgalomkorlátozás most már hivatalosan is érvényben van. St. Margarethen külterületétől a határig egy öt kilométeres szakasz érintett. Ez jelentősen csökkenti a Kismarton/Eisenstadt felé irányuló átmenő forgalmat. Aki tehát Eisenstadtból például Sopronba szeretne autózni, az a továbbiakban nem hajthat Szentmargitbányán keresztül. A vezetési tilalom betartását a rendőrség a következő hetekben fokozottan ellenőrzi majd.

Kritika Sopronból

Az életbe lépett rendeletre reagált Farkas Ciprián, Sopron város polgármestere is a Facebook-oldalán. Közleményében ezt írta:

Elfogadhatatlannak és méltánytalannak tartjuk, hogy Somfalva után újabb osztrák településen, Szentmargitbányán is ellehetetlenítenék a határátkelést a soproni munkavállalók számára. Meggyőződésünk, hogy ezek az intézkedések nemcsak méltánytalanok, hanem jogszerűtlenek is. A soproni munkavállalók érdekében Szijjártó Péter külügyminiszterhez fordulok.

 

Somfalva sétálózónát épít

Mintegy két hete jelentették be, hogy Somfalva/Schattendorf önkormányzata döntött: március 1-jétől lényegében lehetetlenné teszi az ingázást az Ágfalvára vezető úton, ahol gyalogos zónát alakítanak ki a határátkelő közvetlen közelében fekvő somfalvi temető mentén. A munkálatok 12 hétig tartanak, azonban ahogy arról Thomas Hoffmann polgármester tájékoztatott, ezzel kíván a település vezetősége véget vetni a falun áthaladó forgalomnak. A tervek szerint ugyanis a zóna elkészültét követően is csak Ágfalva és Somfalva lakói használhatják majd az útszakaszt, elzárva a lehetőséget a Magyarországról ingázók elől − olvasható a Volksgruppen.orf.at cikkében.

Az Autószektor cikke Egy újabb osztrák település tiltotta ki a magyarokat címen érhető el.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a forgalom tudatos szervezésével kell biztosítani az osztrák–magyar határ gyors átjárhatóságát és megőrizni a helyiek normális életkörülményeit.

Az elmúlt napokban az osztrák–magyar határ több átkelőjén is korlátozni kezdték az átmenő forgalmat a burgenlandi oldalon – emlékeztetett közösségi oldalán megjelent bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a helyzet rendezése érdekében telefonon egyeztetett Burgenland tartományfőnökével. Hans Peter Doskozilt mindeddig konstruktív és korrekt embernek ismerte meg, és ebben a tekintetben most sem csalódott – tette hozzá.

Egyetértettünk, hogy a határkeresztező infrastruktúra kapcsán két szempontot egyszerre kell figyelembe venni, vagyis úgy kell biztosítani a gyors átkelés lehetőségét minél több ponton, hogy az ne járjon a helyi közösségek életkörülményeinek drámai romlásával

– közölte Szijjártó Péter. Beszámolt róla, hogy szakértői megbeszélések kezdődnek az ügyben, amelyeknek végén javaslat készül arról, hogy a forgalom tudatos szervezésével „hogyan lesz biztosítható a határ gyors átjárhatósága és a helyiek normális életkörülményeinek a megőrzése”.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Bocsi, de mi noÁr miatt nem nézzük meg a Hadik filmet! Ezt sikerült elérni ezzel a hülyével

Hoppá! A Fidesz pártigazgatója elmondta, milyen karakterű főpolgármester-jelöltet indíthat a Fidesz Budapesten