in ,

Bevándorlásellenes csoport foglalta el a migránsok által használt hágót Franciaországban

Elegük van

Szombat reggel az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű francia csoport csaknem száz aktivistája mászott fel a francia-olasz határon lévő Échelle-hágóra azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

 

Ez a hágó az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontja”

– fogalmazott Romain Espino, a GI egyik szóvivője az AFP francia hírügynökségnek.

Migránsok az Échelle-hágónál

Fotó: AFP

A szóvivő bírálta a hatóságokat, szerinte egy kis akarattal ellenőrizni lehetne a bevándorlást és a határokat, azonban a hatóság emberei gyávák.

Az AFP úgy tudja, hogy a többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is vannak. Az aktivisták 9 óra után indultak a hágóhoz hótalpakon, építkezéseken használt műanyag rácsokkal jelképes határt akarnak felhúzni és a hágóban akarják tölteni az éjszakát.

Meg kell magyarázni az esetleges bevándorlóknak, hogy az az embertelenség, ha elhitetik a Földközi-tengeren vagy a behavazott Alpokon átkelő emberekkel, hogy ezek az útvonalak egyáltalán nem veszélyesek. Ez nem igaz”

– fogalmazott Espino.

Migránsok az Échelle-hágónál.

Fotó: AFP

Az 1762 méter magasan fekvő Échelle-hágó az olasz határtól hat kilométerre található.

Az elmúlt egy évben tömegesen érkeztek Hautes-Alpes megyébe a migránsok, akiknek többsége Guineából és Elefántcsontpartról származik. A francia hatóságok szerint 315 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Olaszországba 2016-ban, 2017-ben pedig 1900-at.

Gérard Collomb francia belügyminiszter szerint a francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás. A belügyi tárca vezetője emlékeztetett, hogy tavaly ötvenezer menedékkérelmet utasítottak vissza.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Az ostoba parasztja és a gondolkodó proli

A hazug polgármester volt a szombati ellenzéki tüntetés főszónoka