in ,

Az ellenzék hallgat – Stabilan befektetésre ajánlott kategóriában maradt hazánk

A Moody’s hitelminősítő péntek esti döntésével fenntartotta a befektetésre ajánlott minősítését Magyarországra vonatkozóan

A Moody’s hitelminősítő péntek esti döntésével fenntartotta a befektetésre ajánlott minősítését Magyarországra vonatkozóan. A foglalkoztatás az energiaválság ellenére is magas szinten alakul, és az ipar egyelőre ellenállónak mutatkozik: a korábbi eltérő hitelminősítői döntések nem voltak számottevő piaci hatással.

Meglepetésre nem nyúlt a magyar államadósság-besoroláshoz a Moody’s Investors Service,

amely így továbbra is BAA2 osztályzatot tart érvényben stabil kilátással – derült ki a nemzetközi hitelminősítő intézet péntek esti közleményéből. Ezzel az első felülvizsgálati körön túlesett Magyarország az év eleje óta, ugyanakkor még mindig befektetésre ajánlott kategóriában vagyunk mindhárom nagy hitelminősítő intézetnél – hangsúlyozta Molnár Dániel, a Makronóm Intézet makrogazdasági elemzője.

Mint azt korábban a Mandinernek nyilatkozta a gazdaságfejlesztési miniszter: a magyar gazdaság igen kedvező reálgazdasági folyamatai következtében a Standard & Poor’s mostani leminősítése után nagyon rövid időn belül újra a felminősítések időszaka fog következni.

A miniszter ennek kapcsán felidézte, hogy a magyar gazdaság teljesítményét korábban már többször elismerték a minősítő intézetek, a javuló gazdasági fundamentumok következtében többek közt 2014-ben, 2016-ban és 2020-ban is felminősítették. Hozzátette, hogy a kormány most sem fogja hagyni magát, nem fog tétlenül várni, a beindított gazdasági intézkedések elérik hatásukat, a sikeres gazdaságpolitikának újra felminősítés lesz a következménye.

 

 

A miniszter kifejtette, a kormány legfontosabb célja, hogy szemben az eurózóna több országában várható gazdasági csökkenéssel és stagflációval, hazánk 2023-ban kivédje a recessziót és másfél százalékos gazdasági növekedést érjen el a tavalyi igen kedvező, várhatóan négy és fél százalékos bővülést követően. Nagy Márton hozzátette: 2024-ben a gazdaság újra kilőhet, dinamikusan négy százalék felett nőhet a GDP, amelynek alapja a beruházásvezérelt növekedés. Ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a fenntartható gazdasági konjunktúrához el kell érni, hogy a beruházási ráta a GDP 25 százaléka fölött maradjon, húszezermilliárd forintra emelkedjen úgy, hogy a külföldi közvetlentőke-beáramlás a GDP hét százalékát, tízmilliárd euró fölötti szintet érjen el a következő években.

Kiemelte, hogy az infláció közellenség, amivel szemben folyamatosan harcolni kell, koordináltan és együttműködve az MNB-vel. Hozzátette, a február-márciusban bekövetkező inflációs fordulat után év végére egy számjegyűre kell leszorítani a drágulást, s ezt a küzdelmet elmondása szerint addig kell folytatni, amíg az infláció mértéke vissza nem tér az árstabilitás szintjére.

Az ország pénzügyi helyzetét illetően leszögezte, hogy Magyarország stabilitását, ahogy eddig is, tovább erősíti a kormány, ezért szigorú költségkontrollt tartva idén 3,9 százalékra, 2024-ben pedig két és fél százalékra csökkenti a költségvetés hiányát. Nagy Márton hozzátette, az energiaszámla szankciók miatt bekövetkezett drasztikus romlása nélkül a költségvetés már most is szufficitet, azaz többletet mutatna, ez pedig szerinte egyértelműen a stabilitás alapja.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Küzdj velünk a liberális cenzúra ellen!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A Barátok közt egykori sztárja is nekiment Hardy Mihálynak, aki szerint Magyarország államformája „suttyó tahóság”

Ezt kéne Dobrev pofája elé tolni: Die Presse a magyar ellenzékről: „Ilyen ellenfelektől Orbánnak nem kell félnie”