in , ,

Apáti Bence írása – Alföldi Róbert lefasisztázta a kormányt

Mindig élvezettel olvasom az Alföldi Róberttel készült interjúkat. Munkával és vidámsággal ajándékoz meg. Olyan, mint Kálmán hiperfüggetlen Olga. Megnevettet és írásra ösztönöz. Ha nem lenne, ezek az írások sem születhetnének meg. De, hogy ne csigázzam tovább az én drága olvasóimat, bele is csapok a lecsóba.

Mindig élvezettel olvasom az Alföldi Róberttel készült interjúkat. Munkával és vidámsággal ajándékoz meg. Olyan, mint Kálmán hiperfüggetlen Olga. Megnevettet és írásra ösztönöz. Ha nem lenne, ezek az írások sem születhetnének meg. De, hogy ne csigázzam tovább az én drága olvasóimat, bele is csapok a lecsóba.

Szóval történt, hogy a mi drága Róbertünk a nagy fasiszta elnyomásban, ahol az Orbán által működtetett rémuralom úgy áll bosszút a neki nem tetsző művészeken, hogy halálra dolgoztatja őket, tudott egy kis időt szakítani, hogy adjon egy újabb rettegő interjút.

Hazánkban megszokott dolog ez. Nem meglepetés. Az Orbán-rezsim acélbetétes bakancsai által eltaposott liberális művészek ki sem látszanak a melóból. De ha épp kilátszanak, azonnal elrohannak egy borzasztóan független újsághoz beszélgetni. A beszélgetés központi témája az esetek 90 százalékában arról szól, hogy a csúnya NER elhallgattatja a liberális alkotókat. Az elhallgattatott liberális alkotók arról is szoktak még panaszkodni, hogy nem merik elmondani a véleményüket. Miközben épp elmondják a véleményüket. Félnek.

Mondjuk nem pontosan értem, mitől. Hogy még több munkájuk lesz? Vagy még több szponzorkocsit kénytelenek nagy durcásan elfogadni? Sosem értettem a liberális agyakat. Sebaj! A fekete öves rettegők még arra a bravúrra is képesek, hogy két rettegés között befussanak a fideszesfasisztavajnatv2be az új darabjukat, filmjüket, iskolájukat vagy saját magukat promotálni. Ha pedig végeztek a rettegéssel, akkor beugranak az odarendelt taxiba, és elrohannak próbára vagy forgatásra. Sietve, hisz épp késésben vannak. Sok a meló, na. A rettegők rettegő nyilatkozatait aztán az összes, de tényleg az összes magát betiltottnak hallucináló portál átveszi. (Itt jegyezném meg, hogy a kábszer rossz. Különösen a varázsgomba.)

Zárójel: A mi betiltott és elnyomott ballib sajtónk egyébként az egyik legkülönlegesebb hungarikum. Életemben nem láttam még olyan zavart arckifejezést, mint amikor a felcsúti kisvasút ügyét vizsgáló brüsszeli bürokraták azzal szembesültek, hogy minden, amit nekik az árulkodó hazaárulók a sajtószabadság Orbán általi betiltása tekintetében mondtak, egy ótvar nagy hazugság. Minimum négyszáz ellenzéki újságíró gyűlt oda aznap a vérszagra. Aztán persze éhen maradtak a kis csacsi haladókák. Zárójel bezárva.

Tapasztalataim szerint viszont pont a liberális alkotók azok, akik szeretik elhallgatni, elhallgattatni a jobbos művészeket. Az elfogadás jegyében. Valahogy zsigerileg nem szeretik a más véleményt. A más értékrendről nem is beszélve. De, hogy a nyilatkozat tartalmi részéről is szó essék. Alföldi nagyokat mondott, amire illenék reagálni, de inkább nem alázom tovább azzal, hogy darabjaira szedjem. Van neki elég baja. Például hogy ő Alföldi Róbert. Csak a teljesség igénye nélkül azért kiemelnék pár gondolatot azoknak, akik Alföldi miatt kattintottak.

Róbert szerint fasiszta úton haladunk. Mégpedig a Soros-plakátok miatt. Nem akarnám nagyon összezavarni Robit, de azért arra mindenképp szeretném felhívni a figyelmét, hogy akikre ő gondol, azok a nácik voltak, akik nem fasiszták. A nácik németek voltak, a fasiszták olaszok, ezenkívül még tömérdek különbség is van a két ideológia között, különös tekintettel az antiszemitizmusra, de ezek megértéséhez szükséges lett volna néha odafigyelni a történelemórákon, ami a jelek szerint Robinak nem jött össze. Úgyhogy meg sem kísérlem a további okítást.

Szóval közel volt Robi. Tényleg majdnem beletaláltál. Kicsin múlt. Azonkívül Soros urat Izrael állam sem szereti. Ennek is sok oka van. Az egyik legfontosabb, hogy az említett úr a palesztinokat támogatja, a zsidó államot meg támadja, valamint a csak libsi értelmiség fejében megvalósult muszlim bevándorlók integrációja a valóságban annyira sikeres, hogy Párizsból ­például menekülnek a zsidók. Veszélyben van az életük. No nem a Soros-plakátok miatt, hanem pont a plakátokon mosolygó Soros úr gondoskodó keze munkája miatt Európába érkező antiszemita muszlimok miatt. Orbán pont hogy megvédi a zsidóságot a kerítéssel.

Értem én, hogy ez neked bonyi, meg hogy nincs időd utánaolvasni ennek a sok bonyi dolognak a rengeteg munka ­miatt, de akkor szépen csöndben kell maradni, ha olyan dolgokról kérdeznek, amiről lövésed sincs. Tudod: úgy, mint a suliban, amikor a töriórán feleltettek, és halványlila fogalmad sem volt a témáról. Szépen leültél, és kaptad az egyest.

Szóval Robi! Ha lesz egy sóhajnyi időd a rengeteg színházi munka és interjú között, akkor nézz már utána ennek a fasisztadolognak. És ha már lecsüccsentél elolvasni pár cikket a témában, akkor fusd már át, kérlek, azokat a híreket is, amelyek a holland, francia és svéd bevándorlókerületekben lévő antiszemita indíttatású támadások elkövetőiről szólnak.

Meg fogsz lepődni. De az élet csupa meglepetés. Én például mindig meglepődöm, amikor valaki, akinek ilyen súlyos ténybeli hiányosságai vannak, ilyen nagy mellénnyel mondja meg a tutit.

A szerző táncművész és publicista

Előre jelzi a szívinfarktust a magyar okosóra – már kapható a világelső készülék

Figyu Berni, utazz el nyugatra – Szél Bernadett akkor hiszi el, hogy létezik a Soros-terv, ha látja