in ,

Előre jelzi a szívinfarktust a magyar okosóra – már kapható a világelső készülék

Már megint a magyarok alkottak nagyot! Szép volt!

Életet menthet: ha veszély közeledtét észleli, automatikusan jelzést küld viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak.

Pulzusmérő okosórából már több tucatnyi típus elérhető a piacon, illetve számos olyan nyakba akasztható, vagy karpántként viselhető eszköz is kapható, melyek segítségével idős emberek egy gombnyomással tudják jelezni az egészségügyi szolgálatoknak, ha orvosi segítségre szorulnak, rosszul érzik magukat, vagy rohamuk van.

A hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával, Magyarországon fejlesztett MAP Health Watch nevű okos óra viszont olyat tud, amit más eszköz nem: folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, ha veszély, például szívinfarktus közeledtét észleli.

MAPHealthWatch

Speciális algoritmus, egyedülálló pontosság

A több éve zajló fejlesztés során az eszköz „agyát” jelentő algoritmust olyannyira sikerült tökéletesíteni, hogy a világon egyedülálló pontossággal, hat meghatározott paraméter segítségével képes előrejelezni a leggyakoribb életveszélyes betegségeket, egészségügyi vészhelyzeteket.

A MAP Health Watch folyamatosan méri:

  • a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültséget (EKG),
  • a szívritmust,
  • a mozgást,
  • a bőrfelület hőmérsékletét,
  • a galvánellenállást,
  • és a vérnyomást.

MAP_health_3

Előrejelzi az infarktust és a stroke-ot

A MAP Health Watch az infarktusok döntő többségénél nagy valószínűséggel előre tudja jelezni az esemény bekövetkeztét, felismeri a szívritmuszavarokat, illetve idejében kimutatja a lázas állapottal járó fertőzéseket.

Továbbá jelzi a stroke (például az ischémiás stroke) kialakulásának kockázatát.

A későbbiekben az óra epilepsziás rohamok előjelzésére, allergiás és asztmás tünetek észlelésére is alkalmas lesz, valamint az alvási rendellenességeket is ki tudja majd szűrni.

Már előrendelhető az interneten

A MAP Health Watch a napokban egyszerre lépett a magyar és nemzetközi piacra.

Az Indiegogo-n már 195 dollárért (kicsivel több mint 50 ezer forintért) előrendelhető.

Úgy fest, a közösségi finanszírozási kampány zajos sikert arat, hiszen kevéssel több mint egy héttel az indulás után, már több mint 31 ezer dollár (több mint 8 millió forint) értékben vásároltak érdeklődök az eszközből világszerte.

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, a WHO adatai szerint éves szinten közel 18 millió ember életéért felelősek a kardiovaszkuláris problémák.

Hazánk ellenségei – Remek munkát végeztek balliberális EP-s képviselőink, a hetes cikk aktiválása miatt vizsgálódnak hazánk ellen

Apáti Bence írása – Alföldi Róbert lefasisztázta a kormányt