in ,

Agyhalál – Budapest szétverve: nem működnek a hőségriadó alatt a budapesti ivókutak

A közelgő 38 fok és hőségriadó idején a fővárosi ivókutak nagy része nem működik

 

A közelgő 38 fok és hőségriadó idején a fővárosi ivókutak nagy része nem működik, illetve a belőle jövő víz ihatatlan. A Metropol tette fel a kérdést, hogy mit kíván tenni a Karácsony Gergely vezette városháza?

 

„Karácsony Gergelyék a Fővárosi Vízművekkel karöltve büszkén jelentették be tavaly júniusban a Hűsítő Budapest programot, amelynek keretében akkor 24 új ivókutat állítottak fel” – számolt be a Metropol.

„Ezzel is arra ösztönözve a lakosságot, hogy palackos vizek vásárlása helyett töltsék újra kulacsaikat” – áll a Főváros közleményében.

A közleményben Karácsony Gergelyék megemlítették a 2019 őszén kihirdetett klímavészhelyzetet, amelyet a jmetropol cikkírója szerint „azóta sem sikerült hasznos tartalommal megtölteniük”.

A Metropol munkatársai felkeresték ezeket a budapesti ivópontokat, ahol azonban „néhol egészen undorító látványban volt részük”.

Képes beszámolójuk szerint számos helyen az ivókutak egyszerűen nem működtek, mások rozsdás, koszos külsejűek votlak, mely arról árulkodik, hogy nincsenek karbantartva. „Néhány helyszínen pedig a teljesen rendezettnek tűnő a kutakból nem jött egy csepp víz sem, mint például az V. kerületben a Kossuth téren, a Vértanúk terén, vagy a Hild téren” – áll a beszámolóban.

A Metropol megkérdezte Budapest Főváros Önkormányzatát, a Fővárosi Vízműveket, illetve a parkokban lévő ivókutak karbantartásért felelős Főkert Zrt.-t, hogy „tudnak-e a katasztrofális állapotú kutakról, és ha igen, mit és mikor terveznek tenni a probléma megoldásáért”. A Főkert válaszában azt írta, hogy a „kezelésükben lévő ivókutakat kollégáik folyamatosan ellenőrzik és karbantartják, az ominózus Keleti pályaudvari ivókút pedig nem hozzájuk tartozik”. A Fővárosi Önkormányzattól és a Fővárosi Vízművektől lapzártáig a Metropol nem kapott választ.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Egy magyar átlagfizetésébe került Tüttő Kata tengeri luxuslovaglása – Kiváltságos 1%

Meg sem lepődünk: a CNN műsorvezetője hazudik Tucker Carlsonról és Magyarországról