in ,

Agyhalál az USA-ban – Ismét szeparatista zónát alakított ki az amerikai radikális baloldal, ezúttal Portlandben

Nem állnak le

Sajtóbeszámolók szerint két radikális baloldali szervezet, a Black Lives Matter (BLM) és az Antifa Portlandben, a seattle-i, júniusban létező Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)/Capitol Hill Organized Protest (CHOP) mintájára „kikiáltott” egy anarchista-szeparatista zónát, amelynek területe folyamatosan bővül. A rendőrök velük szemben már két alkalommal is felléptek, nem sok sikerrel. Minden egy illegális lakásfoglalással kezdődött.

 

 

A Post Millennial és a New York Post információi alapján a radikális baloldali aktivisták – köztük a Kinney család – már hónapok óta elfoglalták az Oregon állambeli Portland északi részén, a Mississippi sugárút egyik, „vörös házként” emlegetett épületét és a közvetlen környékét, de eddig a hétig zavartalanul tartózkodhattak ott.

 

 

 

KEDD HAJNALBAN – EGY BÍRÓSÁGI VÉGZÉSNEK ELEGET TÉVE – A HELYI RENDŐRSÉG MEGPRÓBÁLTA VISSZAFOGLALNI A „VÖRÖS HÁZAT” AZ ILLEGÁLIS HÁZFOGLALÓKTÓL, A LAKÓK AZONBAN ELLENÁLLTAK. A rendőrség letartóztatott egy erőszakos radikális baloldali aktivistát, akinek lőfegyvere volt. A többiek – a Kinney család tagjaival együtt – viszont elmenekültek, és a különböző közösségi oldalakon AZ ÉPÜLETHEZ HÍVTÁK A PORTLANDI RADIKÁLIS BALOLDALI SZIMPATIZÁNSOKAT, AKIK SZERDÁN KÖZÖSEN „VISSZAFOGLALTÁK” A RENDŐRSÉG ÁLTAL LEZÁRT, DE ŐRIZETLENÜL HAGYOTT „VÖRÖS HÁZAT”. 

 

Még aznap kikiáltották a júniusban, Seattle-ben létező Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ)/Capitol Hill Organized Protest (CHOP) mintájára A SAJÁT ANARCHISTA-SZEPARATISTA ZÓNÁJUKAT, AMIT RENDŐRMENTESNEK NYILVÁNÍTOTTAK. 

 

 

nagyjából 100 radikális baloldali aktivista barikádokat emelt a „vörös ház” és más, környékbeli, de üresen álló épületek elé, illetve az utcára is.

 

 

 

rendőrökkel összecsapott a radikális baloldal, A HATÓSÁGOKNAK – IDEIGLENESEN – SIKERÜLT UGYAN MEGTISZTÍTANIUK A KÖRNYÉKET A SZÉLSŐSÉGESEKTŐL, DE A „VÖRÖS HÁZAT” NEM TUDTÁK VISSZAFOGLALNI. A randalírozók közül 13 személyt tartóztattak le, akiknek lőfegyverük volt.

 

 

(Origo.hu nyomán, Márkos Imre Örs)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Újabb gratuláció a magyaroknak! Norbert Hofer: a bátor Magyarország Orbán Viktor miniszterelnökkel ismét megmutatta az EU-nak, hogy meddig mehet el

A darazsaknak már biztos jó lesz Budapesten – Darázsgarázsokat is telepítenek a fővárosi közparkokba