in

Agyhalál – Amerikában már Kolumbusz Kristóf szobrát is ledöntötték és a tóba dobták – Videó

A történelmet végképp eltörölni nevű projekt zajlik a tengerentúlon és a kontinensünk nyugati felén…

Cristoforo Colombo vagy magyarosított nevén Kolumbusz Kristóf  itáliai származású, a portugál, majd a spanyol korona szolgálatában állt utazó, tengerésztiszt, az amerikai kontinens 1492-es felfedezője. Bár az első, Amerika földjére lépő európaiak a 10. századi viking hajósok voltak – feltehetően Leif Eriksson, esetleg Bjarni Herjólfsson és harcosai –, de művelődéstörténeti szempontból Kolumbusz felfedezése vezetett a korabeli világkép dinamikus kitágulásához, annak nyomán indult meg az amerikai kontinens feltérképezése és kolonizálása – írja a Wikipedia.


 

Az ő szobra sem maradhatott. Kedd este az amerikai Richmond belvárosában ledöntötték a Black Lives Matter nevű fehérellenes szervezet aktivistái.

Nem elég, hogy ledöntötték, festékkel lefújták, meggyújtották és a tóba dobták, ez 9 óra körül történt a Byrd parkban, bár a demonstrációt úgy jellemezték, hogy “békés” volt – írja az NBC12.

Még az NBC12 munkatársát is megtámadták a “békés” tiltakozók, aki fotózott az eseményen. Az agitátorok megpróbálták elvenni a fényképezőgépét majd elzavarták a helyszínről.

(Bede Zsolt, vadhajtasok.hu)
Oszd meg másokkal is!

Az ellenzék hallgat! Hoppá! Munkanélküliség: Magyarország továbbra is a legjobbak között

Ultragáz: semmi köze az OMSZ-hez az MSZP videójában nyilatkozó mentősnek!