in ,

Agyhalál: a külhoni magyarokat és az uniós állampolgárokat is migránsozza Márki-Zay Péter

Ötvenötezer „Európai Unión kívüli migránst” telepített be 2019-ben Orbán a baloldal kormányfő-jelöltje szerint

Ötvenötezer „Európai Unión kívüli migránst” telepített be 2019-ben Orbán a baloldal kormányfő-jelöltje szerint, csakhogy a KSH adatai alapján közülük 38 ezren Európából érkeztek, s köztük alighanem határon túli magyarok is vannak.

Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat – számolt be a minap a Telex a baloldal miniszterelnök-jelöltjének újabb akciójáról. A déli határnál tartott tájékoztatón a hódmezővásárhelyi polgármester sok más mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor 2019-ben 55 ezer, de még 2020-ban a Covid idején is 43 ezer „Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra”.

Márki-Zay ígérete szerint a kerítést megtartják, ám fölül fogják vizsgálni az „Orbán által betelepített migránsokat, az Orbán által betelepített bűnözőket pedig ki fogjuk adni nemzetközi körözés esetén, legyenek orosz bűnözők, vagy iszlamista terroristák”. A határnál, majd egy későbbi bejelentés szerint több más helyszínen is felállított táblán egyébként az 55 ezres szám szerepel.

Félreértelmezett statisztikai adatsor

A korábban a bevándorlással és a migránsok integrációjával kapcsolatban jóval megengedőbben fogalmazó politikus

vélhetően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján is elérhető adatokból dolgozott, ám azokat nem jól értelmezte,

illetve jócskán elvétette a súlykot a mondandójával. (A plakáton forrásként szerepel is a KSH!)

A bevándorló külföldi állampolgárok az állampolgárság országa szerint elnevezésű statisztika szerint 2019-ben valóban 55 ezer, míg tavaly 43 ezer külföldi állampolgárságú bevándorló érkezett Magyarországra. Csakhogy közülük 2019-ben 38 ezren, míg 2020-ban 29 ezren érkeztek európai országból – például Romániából, Szlovákiából vagy Horvátországból. Ázsiából 12 ezren, illetve tavaly alig több mint 10 ezren jöttek hazánkba, de Afrikából is évente kevesebb mint kétezren.

Vagyis Márki-Zay Péter „betelepített migránsnak”, illetve „bűnözőnek” titulált, alighanem legálisan letelepedő külföldi állampolgárok döntő többsége uniós tagállamból érkezett Magyarországra, és az 55 ezer főben többezer, vélhetően kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyar is van. Pedig a polgármester félreérthetetlenül az „Európai Unión kívüli migránsokról” beszélt a tájékoztatóján.

(Kacsoh Dániel, mandiner.hu)

 

Add tovább!

Kocsis Máté: szuper hír, hogy Karácsony ritkán vezet, főleg, hogy nincs jogosítványa!

Volner János: a Jobbikot egy rákos daganatnak látom a magyar politikában