in ,

AfD: a Merkel-korszaknak vége – AMEN! Jön föl az AfD!

Viszlát Mutti!

Merkel elbukott, így itt az ideje, hogy távozzon – mondta Alexander Gauland, az AfD frakcióvezetője.

A párt politikusai szerint Angela Merkel átverte a szavazókat, mivel tudni lehetett, hogy bukásra vannak ítélve a tárgyalások, de ő ennek az ellenkezőjét akarta elhitetni.

Már a kezdetektől tudtuk, hogy a pártok álláspontja az alapvető dolgokban is teljesen eltér – mondta az AfD társelnöke, Alice Weidel.

A bevándorlásellenes párt örül, hogy nem jött lére a Jamaica-koalíció, ami többek között az AfD befolyásának megerősödését mutatja.

Szerintem a Merkel-korszaknak a végét jelenti ennek a próbálkozásnak a bukása”

– jelentette ki Rajna-vidék-Pfalz AfD-s képviselője, Uwe Junge.

Ha Merkel marad a CDU vezetője, akkor a párt rosszabb eredményt fog elérni az új választásokon, mint szeptemberben. Ha most nem távozik, akkor még jobban tönkreteszi a CDU-t – tette hozzá Junge, aki sokáig a CDU tagja volt. A CDU-n belül is egyre nagyobb az ellenállás.

Azzal, hogy a pártok közötti tárgyalások sikertelennek bizonyultak és nem jön létre kormányzóképes koalíció, csak nőtt a választókban eddig is meglévő elégedetlenség – folytatta. Junge szerint ha kisebbségi kormány jön létre, elképzelhető, hogy az AfD egyes dolgokban megegyezik a kormánypárttal és megszavaz bizonyos intézkedéseket.

Fotó: AFP

Az AfD a legjobban annak örülne, ha egy fekete-sárga (CDU-FDP) koalíció jönne létre Merkel nélkül.

Az AfD számára elfogadható lenne egy fekete-sárga kisebbségi kormány – közölte André Poggenburg, az AfD szövetségi tanácsának tagja.

A párt azonban ragaszkodik ahhoz, hogy az elsődleges prioritásaik teljesüljenek. Azaz, hogy tegyenek lépéseket Németország biztonságáért és ne legyen lehetőség a családegyesítésre. A családegyesítés jelenleg fel van függesztve, de a moratórium hamarosan lejár.

A választók többet érdemelnek a pártpolitikai alkudozásoknál, a mini kompromisszumoknál és azok bukásánál – tette hozzá Mecklenburg-Elő-Pomeránia AfD-s vezetője, Leif-Erik Holm.

A Jamaica-koalíció nem tudott volna létrehozni egy jobb, biztonságosabb és élhetőbb Németországot”

– jegyezte meg.

Merkelnek le kell mondania, hogy ne jöhessen létre újra nagykoalíció. Számunkra egy új választás is megfelelő. Mi biztosak vagyunk abban, hogy az AfD megerősödve jönne ki az egészből – közölte.

(Junge Freiheit)

 

(Tóth Dalma, 888.hu)

Ez aztán valami! :D – A píszínek leáldozott: idén már a Fehér Házban is karácsonynak nevezik a karácsonyt

Bayer Zsolt a Soros tervről – Hullarablók, maffiózók