in ,

Ez aztán valami! :D – A píszínek leáldozott: idén már a Fehér Házban is karácsonynak nevezik a karácsonyt

Eddig csak Happy Holiday volt…szégyen.

Hétfőn megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája, melyet a hagyományoknak megfelelően a first lady fogadott. Donald Trump ígérete szerint többé nem lesz megfosztva az ünnep a keresztény tartalmától.

Donald Trump

Fotó: AFP

Az idei karácsonyfa egy csaknem hat méter magas balzsamfenyő, Wisconsinból érkezett. Jim és Diane Chapman kertészetéből származik. A házaspár az Országos Karácsonyfa Szövetség vetélkedésén nyerte el a megtiszteltetést, hogy a Fehér Házban az ő kertészetükben nevelt fenyőt díszítsék fel. A ceremónián Chapmanék adták át hivatalosan a fát Melania Trumpnak, aki meghívta őket a Fehér Házba.

Donald Trump már a tavalyi választási kampányban megígérte, hogy idén a karácsonyt karácsonynak és nem ünnepnek nevezik majd – ahogyan azt a korábbi elnök, Barack Hussein Obama tette –, és ismét a hagyományos boldog karácsonyt jókívánság hangzik el a boldog ünnepet helyett. Az elnök meggyőződése szerint ugyanis a karácsony kifejezés kiiktatásával megfosztják az ünnepet a keresztény tartalmától.

Ez nem történhet meg többé”

– idézte Donald Trumpot az ABC televízió hétfő esti híradója.

A műsor emlékeztetett rá, hogy Trump már tavaly márciusban, egy floridai sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy

ismét boldog karácsonyt fogunk kívánni egymásnak, ezt ma már nem mondják, még az áruházakban sem ezt a jókívánságot írják ki, de mi majd ismét bevezetjük.”

A Trump család az idei karácsonyi ünnepeket is várhatóan a floridai Palm Beachen lévő Mar-a-Lagóban tölti majd – írja az MTI.

 

(Bertha László, 888.hu)

Nyílt levél az Orbán Viktort pszichopatának nevező Kormos Anettnek

AfD: a Merkel-korszaknak vége – AMEN! Jön föl az AfD!