in ,

A világhírű idegsebész szerint csak politikai termék Márki-Zay katolikussága

„Egy igaz hívő soha nem alázza meg békés embertársait, és nem áll össze az egyházgyűlölő szélsőbaloldal vezetőivel” – fogalmaz Csókay András.

„Pár napja az ellenzék vezéralakja nyilatkozott, és elmondta, hogy ő sokgyerekes, mélyen katolikus hívő” – kezdi Magyar Nemzeten megjelent írását Csókay András. A világhírű idegsebész felidézi, Márki-Zay Péter kritizálta a jelenlegi hazai állapotokat és a Szolzsenyicin által leírt Gulag-szigetekhez, a borzalmas kommunista diktatúrához hasonlította hazánkat.

 

„Ilyen szabadság, mint nálunk, semmilyen nyugat-európai országban nincs”

Csókay kiemelte azt is, szerinte Márki-Zay „éltette az európai demokráciát, jogállamot, ahol megbüntetik azokat a lelkipásztorokat, akik ki merik mondani, hogy az Isten az embert nőnek és férfinak teremtette”.

Utána, gondolom, hazament és elégedetten megnézte a híradót, szabadon teázgatva este a családjával” – teszi hozzá az idegsebész. Ilyen szabadság, mint nálunk, semmilyen nyugat-európai országban nincs, hogy bemenve bármelyik tévébe hazugságokkal traktálhatják akár a három közjogi méltóságot is egyszerre.

Egy ember kereszténysége mennyire valódi?

Azonban mint az idegsebész fogalmaz: „a kereszténység elsősorban nem tanítást, tanokat hirdet, hanem a történelem során élt konkrét személyt, a názáreti Jézust, aki megszületett Máriától, itt élt köztünk, keresztre feszítették és harmadnapra feltámadt”. Csókay szerint

amióta a közéletben egyre több a magát hívő kereszténynek valló, de a valóságban az evangéliumi tanítással köszönőviszonyban sem álló politikus, nagyon könnyen félrevezethetnek minket,

ha nem Jézus Krisztus bennünk élő személyére koncentrálunk, aki mindig a teljes igazságot láttatja velünk.

Miért fontos mindez a választások előtt? Azért, mert nem szabad bedőlni az egyéni sértettségeknek, amikor a nemzetünk sorsáról van szó. Ilyenek vagyunk mi, emberek, hamar leszünk hálátlanok, elfelejtjük a nagy és jó dolgokat, amik megtörténtek, az óriási fejlődést, ami gazdasági és morális értelemben végbement a nemzet 2010-es állapota óta.

Komolyan vehető-e a baloldal vezéralakjának a katolikussága, amivel bizony sok hívőt félrevezet?

Csókay szerint „a leglényegesebb ismérve a hamis politikus csábításának, hogy sokszor még az egek felett ülő, távol lévő Istenre is hivatkozik, ezzel generálja a hiszékenységet, hogy megtéveszthetővé váljunk, hivatkozva egyéni sérelmeinkre. A hamis próféták mindig óvakodnak bűneiknek és annak megvallásától, hogyan tudtak bűnbánatban meggyógyulni, ha tudtak”.

„Ez a viselkedés eleve kizárja, hogy őt igaz kereszténynek tartsuk; egy igaz hívő soha nem alázza meg békés embertársait, és nem áll össze az egyházgyűlölő szélsőbaloldal vezetőivel; egy igaz hívő nem keresi ateista liberálisok barátságát, akik gyalázatos módon beszélnek a kereszténység szakrális tárgyairól” – összegzi gondolatait az idegsebész.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Hodász atya egy békepap – Tegyék már ki az egyházból!

Bezzegnémetország – Lelőttek két rendőrt egy közúti ellenőrzésen Németországban