in , ,

Hodász atya egy békepap – Tegyék már ki az egyházból!

Ezt jelenti a békepap

 

Azoknak, akik nem tudják mit jelent az, hogy békepap:

A békepapság a magyar kommunista rendszer által szervezett mozgalom volt az 1950-es évektől, amely része volt az egyházak társadalmi befolyásának megtörését szolgáló erőfeszítéseknek a diktatúra évtizedeiben.

Az 1950. augusztus 1-jén egy „békegyűlésen” Kádár János irányításával szovjet mintára létrehozott mozgalom célja az egyház megosztása és a hívők elbizonytalanítása volt. Ennek módszere az volt, hogy az uralkodó rezsim a Szentszék befolyási körén kívül eső kulcspozíciókba saját embereit ültette. A rendszer ellenségeinek tekintett papokat pedig nyomás alatt tarthatták azzal a fenyegetéssel, hogy békepappal leválthatók.

A békepap-mozgalmat a kommunista blokk országai számára központilag tervezték, nemzetközi intézményeket hoztak létre hozzá, de sehol sem sikerült elérni az egyházak szétzilálását. Romániában megalapítani sem sikerült,  Jugoszláviában létrejött, de szinte látszat nélkül, végelgyengülésben múlt ki, Lengyelországban nem tudott elérni jelentős befolyást, Csehszlovákiában feloszlatták.

 

Most pedig térjünk rá Hodász atyára.

Nézzék, kivel mutatkozik! 

Aki egy ilyen gyűlölködő álkereszténnyel fotózkodik, mint Maki Zaj, aki azzal mutatkozik egy képen, aki mögött egy ateista, keresztényellenes, posztkommunista, és egyben antiszemita koalíció áll, az nem való az egyházba!

 

Hodász atya a telex.hu-nak ad interjút. A Mandinernek nem. Hodász atya minden liberális „értéket” támogat. A keresztényekét nem.

Hodász atya munkája a saját egyháza ellen hat, ergo régi szóhasználattal, ő egy békepap.

Hodász atya egy Beer Miklós 2.0.

Hodász atyának nincs helye a katolikus egyházban.

 

 

mindenszo.hu

 

Add tovább!

Jurák Kata: nyílt levél Gémesi Györgynek

A világhírű idegsebész szerint csak politikai termék Márki-Zay katolikussága