in , ,

A Telex megint álhíreket közölt – Magyarázkodásba kezdett a Telex, miután félreértelmezték Boros Imre szavait (VIDEÓ)

Az egykori miniszter Magyarországról mint az Egyesült Államok szövetségeséről beszélt interjújában.

Szerdai cikkében azzal vádolta meg a Telex Boros Imre egykori kisgazda, MDF-es politikust, hogy Oroszország szövetségesének nevezte Magyarországot. Mint ismert, a múlt hét folyamán a közgazdász a Hír TV Napi aktuális című műsorának adott interjút a Nemzetközi Beruházási Bankra kivetett amerikai szankciókról.

A lap olyan címmel jelentetett meg írást az interjúról, hogy: „A kémbank magyar igazgatósági tagja elismerte: Magyarország momentán Oroszország szövetségese.”

Majd hétfőn már arról írt, három nappal az interjú és a cikk megjelenése után, hogy az interneten az a hír terjedt el, miszerint

Boros Imre, aki a Nemzetközi Beruházási Bank igazgatósági tagja, nem ezt mondta.

Újból meghallgatták az interjút

A Telex ezután még egyszer meghallgatta a beszélgetést, melyben Borostól azt kérdezték: „hogy vette az amerikai bejelentést a Nemzetközi Beruházási Bank elleni szankciókról”. A válasz a következőképp hangzott: „Úgy gondolom, hogy egy lépéssel le vannak maradva az urak. Mert ha Oroszországot akarják ütni, akkor tulajdonképpen egyik szövetségesüket ütik, Magyarországot, tudniillik mi vagyunk az első számú részvényesei ennek a banknak egy jó ideje”.

A lap felidézte, hogy az interjú után mind a Nemzetközi Beruházási Bankot, mind Boros Imrét megkeresték. Az egykori miniszter nemrég Telexnek megerősítette, hogy

rosszul értelmezték a mondatát, abban Magyarországról mint az Egyesült Államok szövetségeséről beszélt.

Az „urak” alatt az amerikaiakat értette. Ezt utólag kiegészítette azzal, hogy itt a NATO-szövetségre gondolt, szerinte a szankciókkal ugyanis Magyarország mellett a szintén tag Romániát és Bulgáriát büntette főleg az Egyesült Államok – idézte a közgazdászt a Telex.

A félreértelmezett mondat a beszélgetés legelején hangzik el:

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

A lengyeleknek is elegük lett! Hiába tiltakoznak a lengyel gazdák, Ukrajna újra küldene gabonát Lengyelországba

Egy kicsit most segítünk a Momentumnak – Eláruljuk, hogyan kerülhetnek újra a figyelem középpontjába