in ,

A székelyek fenyegetettsége után különösen aktuális!!! – Ötvenezer aláírás összegyűjtését vállalta a HÖOK a kisebbségi magyarságért

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konfereciája (HÖOK) ötvenezer aláírás összegyűjtését vállalta a Minority SafePack (MSP) kisebbségvédelmi kampányban

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konfereciája (HÖOK) ötvenezer aláírás összegyűjtését vállalta a Minority SafePack (MSP) kisebbségvédelmi kampányban – közölték közleményükben. Mint hozzátették, „célunk, hogy a Kárpát-medence hallgatóinak aktivizálásával egy újabb aláírási hullámot indítsunk el.”

A HÖOK közleményében kifejtette, az április 3-ig tartó időszakban két nagyobb részre osztották kampányukat, amelynek keretein belül egyrészt mozgósítani fogják tagönkormányzataikat, másrészt egy átfogó online média kampányt indítanak, amit követően pedig egy 10-15 állomásból álló országjárásba kezdenek. A kampány célja, hogy sikeresen megszólítsák a több mint 280 ezer magyarországi felsőoktatási hallgatót és családjaikat, valamint, hogy rajtuk keresztül a mindennapok témájává tegyék a napjainkban is problémákkal küzdő kisebbségvédelem kérdését.

Veres Márton, a HÖOK MSP kampány vezetője kifejtette, első lépésben tájékoztatást fognak kapni a magyarországi tagönkormányzatok, hogy a kampány során milyen feladatok elvégzésében számít rájuk a HÖOK, ezt követően pedig Neptun üzenetekkel, rövid videókkal és egyéb kommunikációs módokon tájékoztatják a hallgatótársakat kezdeményezésről és az aláírás lehetőségéről. Az első kitelepülésre január 18-20. között kerül sor az Educatio Kiállítás keretein belül, ahol önkéntesek segítségével kívánják megszólítani a becslések szerinti 30-40 ezer látogatót és kiállítót. A kiállításon lehetőség lesz online aláírni a kezdeményezést az önkénteseknél.

Veres Márton hozzátette,

célunk, hogy a Kárpát-medence hallgatóinak aktivizálásával egy újabb aláírási hullámot indítsunk el.

Forrás: OS/MTI; fotó: foter.ro
(pestisracok.hu)

Ilyenkor nem érzékenyek (AI, TASZ, HELSINKI) – Soros György jogvédőit nem érdeklik a székelyek megfenyegetése

BRÉKING! – Lemondásra szólítja fel a kertvárosi Fidesz a „levadászó” Vajda Zoltánt – Megint nagyot alkotott egy libsi