in ,

Ilyenkor nem érzékenyek (AI, TASZ, HELSINKI) – Soros György jogvédőit nem érdeklik a székelyek megfenyegetése

Meglepő dolog történt, mert az Amnesty International reagált a Mihai Tudose román kormányfő, székelyek akasztásával fenyegető kijelentésével kapcsolatban

Meglepő dolog történt, mert az Amnesty International reagált a Mihai Tudose román kormányfő, székelyek akasztásával fenyegető kijelentésével kapcsolatban. Na, azért annyira nem kell meglepődni, mert nem ítélte el Tudose (akiről azóta kiderült, hogy lemond) kijelentését a Soros által támogatott áljogvédő szervezet, csak elmagyarázta, hogy miért nem ítéli el.

Egyrészt mert szerintük a székelyek akasztással fenyegetése csak a politikai játszma része volt, másrészt nem is feladatuk ezzel foglalkozni, harmadrészt pedig „éves tervek” szerint dolgoznak a jogvédők, amely tervek alapján olyan „létfontosságú” témákkal foglalkoznak mint a menekülők befogadási körülményeinek javítása, a betelepítés egyszerűsítése, vagy épp a transzneműek egyenlő jogaiért vívott ádáz küzdelem, illetve a  rasszista, homo- vagy transzfób, vagy xenofób motivációjú bűncselekmények feltárása hazánkban.

Nyilvánvaló, hogy ezek a témák „fontosságuknál” fogva kiszorították a vizsgálódási tervből mondjuk az erdélyi vagy délvidéki magyarveréseket, vagy a kárpátaljai magyarok oktatási helyzetének vizsgálatát.

A Tudose-nyilatkozat kapcsán kifejtik ugyanis:

azonban a továbbiakban sem fogunk a napi magyar vagy román (vagy szlovák vagy szerb vagy bármilyen) politikai játszmákhoz hozzászólni.” 1. ez nem feladatunk, nem vagyunk politikai elemzők, sem tanácsadók, mi pártpolitikától függetlenül végezzük a munkánkat, 2. minden elképesztő politikusi nyilatkozatot nem fogunk kommentálni, mert akkor másról se szólna az életünk és a munkánk.Magyarul az, ha egy kormányfő egy őshonos nemzeti kisebbséget akasztással fenyeget, az csak „politikai játszma”, és nem kell vele foglalkozni, az nem éri el a tisztelt jogvédők ingerküszöbét, mert az nem feladatuk.
No de nézzük tovább a magyarázatot: „Bárki mondjon bármit, ha az a gyűlöletkeltésre alkalmas, ha sérti mások emberi méltóságát, akkor álláspontunk szerint az elfogadhatatlan, mert alapjaiban tagadja az egyetemes, egyenlő emberi jogokat. Ez akkor is így van, ha ezt történetesen Mihai Tudose vagy Orbán Viktor, vagy Donald Trump teszi.”

Ezzel a zagyva és gyáva mondattal pedig az ügy részükről le van zárva.

És bár elfogadhatatlan, mégsem foglalkozik ezekkel behatóbban az AI, nem ítéli azokat egyértelműen el, mert nagyon úgy tűnik hogy az értékítéletükben emberi méltóság és emberi méltóság, illetve emberi jog és emberi jog között különbség van.Ha épp a székelyekről vagy kárpátaljai esetleg a felvidéki magyarok „egyetemes, egyenlő emberi” jogainak sérelméről van szó, akkor az csak „politikai játszma”, ha mondjuk egy transzneműé, esetleg a Soros által pénzelt civileké akkor az már jogsérelem. Mégpedig a javából, amelyet minden fronton védeni kell.

Most már értjük.

No és végezetül az AI közleménye kifejti, hogy Szeretnénk leszögezni tehát ismét, hogy bár az Amnesty International sok megosztó emberi jogi témával foglalkozik, ezeket kutatásai és kampányai tematikája és éves tervei szerint teszi.”

Soros GyörgyFORRÁS: MTI/EPA/POOL/OLIVIER HOSLET

Ha jól értjük, tehát a határon túli magyarok jogsérelmei – hiába volt nyelvtörvény Szlovákiában, közoktatási törvény Ukrajnában, magyarverések Szerbiában és Romániában – sajnos nem tudták elérni azt a jogsérelmi szintet, amely az Amnesty nagybetűs jogvédő csapat értékítélete szerint említésre méltó lehetne.
No ha már az éves tervbe nem tudott bekerülni mondjuk a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, vagy a magyarnyelvű orvosképzés ügye, akkor nézzük hát meg mik azok a rendkívül érzékeny témák, amik viszont befértek a vizsgálódásuk spektrumába, és kiszorították a fenti „jelentéktelen” ügyeket.

I WELCOME

Globális kampány, amelynek célja a menekülők számára biztosított biztonságos és legális migrációs csatornák számának növelése, a befogadási körülmények javítása és egy olyan globális felelősségvállalási rendszer, amelyben az országok arányosan részt vállalnak a menekülőkkel kapcsolatos feladatok ellátásában.”
Magyarul tehát a migráció mindennemű elősegítése, hiszen a Főnök (Soros György) utasítását minden országban kérdés nélkül végre kell hajtani, ez a legfontosabb. Látjuk a terv sikeres következményeit Németországban, Franciaországban.A Soros terv végrehajtása mindenképp megelőzi a határon túli magyarok ügyét, hiszen mi is lehetne az elsődleges a MAGYAR jogvédő szervezetnek, mint az afgán vagy afrikai menekültek ügye. Az őshonos székely-magyarok ügye csak ezután, vagy ezután sem következhet.

AZ LÉGY, AKI VAGY

Az Amnesty International kampányol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) emberek jogi egyenlőségéért, és az őket érő hátrányos megkülönböztetés ellen. Kampányunk során kiemelt figyelmet fordítunk a transz emberek jogaira.”Belátható, hogy enélkül a program nélkül sem lenne érdemes Magyarországon élni, oly mértékben nélkülözhetetlen hogy arra nincsenek is szavak.És ez mindenképpen megelőzi a határon túli magyarok rendszeres jogsérelmeit. Ehhez kétség sem fér, hiszen a székelyeket csak akasztással fenyegeti egy miniszterelnök, míg a transzneműekre esetleg csúnyán néznek a nagymamák az utcán. Na hát ez az igazi jogsérelem!

GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNYEK

Kampány a gyűlölet-bűncselekmények ellen Európában és Magyarországon. Célunk, hogy az előítélet motiválta bűncselekmények esetében a hatóságok nevesítsék a rasszista, homo- vagy transzfób vagy xenofób motivációt, folytassanak megfelelő nyomozást és tegyenek meg mindent az áldozatok védelme érdekében. Az Amnesty International sürgeti a rendőrség, az ügyészség, az áldozatsegítés, illetve a büntető igazságszolgáltatás egészének reformját a gyűlölet-bűncselekményekkel szembeni hatékonyabb fellépés, valamint azok megelőzése érdekében.”

Ez aztán az igazi küldetés, hiszen persze más sem virágzik jobban kis hazánkban, mint például a transzfób gyűlölet.Ennél „szentebb” célt nem is igazán lehetett volna megfogalmazni, mint hogy kutassanak azután az egynéhány állampolgár után akit ilyenfajta támadás ér. Bravó! Ehhez képest milyen semmiség egy kis kolozsvári magyarverés, vagy hogy valaki épp nem szólalhat meg a közintézményekben az anyanyelvén a Felvidéken.

És így tovább.

Mindenki megnyugodhat tehát – nem kell több levelet írni az AI-nak, hiszen az eredeti közlemény megjelenésének oka is ez volt – , azAmnesty International hazánkban teszi a dolgát, „kiemelkedő súlyú” témákkal foglalkoznak, ég a kezük alatt a hasznos jogvédelmi munka, így nem érnek rá ilyen apró székely akasztásos ügyekkel foglalkozni.

Amúgy is ezek csak politikai játszmák. Úgyhogy senki ne kritizálja ezentúl a rendkívüli hasznossággal bíró, Soros által telepénzelt jogvédő szervezetet. Hiszen épp nagyon elfoglalt.

(origo.hu)

BOTRÁNY! – A DIGI-nek nem számít az Áfacsökkentés – emelték a netezés árát – Ilyenek ezek a multik

A székelyek fenyegetettsége után különösen aktuális!!! – Ötvenezer aláírás összegyűjtését vállalta a HÖOK a kisebbségi magyarságért