in , ,

“A Sargentini-jelentésnek nincs kapcsolata a valósággal”

Egyszerűen cáfolhatók a Sargentini-jelentés tévedései

Egyszerűen cáfolhatók a Sargentini-jelentés tévedései, mivel a dokumentumnak nincs kapcsolata a valósággal – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Szánthó Miklós a Kossuth Rádió műsorában felidézte, hogy az Alapjogokért Központ sorra veszi a Sargentini-jelentés valamennyi tévedését, és azokat még a szavazás előtt megosztja az Európai Parlament összes képviselőjével.

Szánthó Miklós

Az Alapjogokért Központ igazgatóját az M1 csütörtök reggeli műsorában arról is kérdezték, hogy Manfred Weber szerdán bejelentette: elindul az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, hogy a párt európai parlamenti választási győzelme esetén ő lehessen az Európai Bizottság következő elnöke.

A csúcsjelöltek rendszere már legutóbb is vitákat váltott ki, mert az Európai Unió alapszerződése értelmében az állam-, illetve kormányfőket tömörítő Európai Tanács hatáskörébe tartozik a jelölt megnevezése, akiről aztán az Európai Parlament feladata szavazni. A csúcsjelöltek megnevezésével viszont a pártok gyakorlatilag kész tény elé állítják a tagállamok vezetőit – mondta Szánthó.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint magyar szempontból Manfred Weber jobb lehet, mint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke.

Szánthó Miklós hozzátette, hogy a csúcsjelölti rendszer a még erősebb európai integráció, a még erősebben centralizált Brüsszel irányába mutat.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lázadás van az RTL Klub ellen – Egyre többen háborodnak fel az RTL botrányos műsorán

Belga professzor: „Orbán és Salvini sikerrel fognak járni”