in , ,

Belga professzor: „Orbán és Salvini sikerrel fognak járni”

Belgiumból jött a támogatás

Ritkán fordul elő, hogy az Európai Parlament májusi választásainak minapi milánói kampánynyitóján Orbán Viktor mond egy, az eddigi politikájából következő karakteres megállapítást, amire az ellentábor feje egy nap elteltével azonnal szükségesnek tartja reagálni. A vezér pedig nem más, mit Európa egyik vezető hatalmának a feje, az elitpárti Emanuel Macron.

A német külügyminiszter szavai is valószínűsítik a belga professzor meglátását, mert csak Orbánék cselekszenek az emberek akaratának megfelelően. (Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)
A német külügyminiszter szavai is valószínűsítik a belga professzor meglátását, mert csak Orbánék cselekszenek az emberek akaratának megfelelően. (Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)

Orbán Viktor az olasz belügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón a következőket mondta. „Nekünk egy új Bizottságra és egy új parlamentre van szükségünk, amely egyértelműen állást foglal a határok megvédése és a migráció megállítása mellett.” Mire a francia államfő úgy válaszolt: „Orbánéknak igazuk van, ha a legfőbb ellenséget látják bennem.

A nyíltsisakos küzdelem tehát ezzel a nyilatkozatváltással formálisan is megkezdődött jelezve, mi lesz a politikai küzdelem törésvonala a következő nyolc-kilenc hónapban. Szemléletesen kifejezi Macron igazi célját az a dániai sajtótájékoztatón elhangzott mondata, miszerint: „Ma már nincsenek igazi dánok, igazi franciák, csak európai emberek.” Eme borzalmas üzenettel nyilván maga mellé tudja állítani Merkel mellett azon országokat, amelyek érintettek abban, hogy a demográfiai és munkaerőpiaci kérdést a kötelező kvóta segítségével oldják meg.

A kutya itt van elásva. Macron nyelvén szólva Orbán Viktor szerint nem kérdés, vannak-e még magyarok, vannak-e még dánok, van-e értelme a nemzeti identitásról beszélni és a kormányzati politikát nemzeti keretek között folytatni vagy pedig a Soros-terv érvényesül.

Örömmel olvashattuk a belga Jean Bricmont professzor nyilatkozatát, aki tömören leszögezte: Orbán és Salvini sikerrel fog járni, és az Európai Parlamentben megjelenik egy bevándorlásellenes erő. Rámutatott, „Franciaországban már a jobboldal és a republikánusok is erősen bevándorlásellenes álláspontot foglalnak el, értelme lenne annak, ha a jobboldal szövetséget kötne Le Pen pártjával. Így valószínűleg le tudják győzni Macront.”

Heiko Maas német külügyminiszter a Bild am Sonntag című lapban pedig arról beszélt, hogy nincs értelme tovább erőltetni a kvótát, a migránsok szétosztását, be kell látni, hogy a V4-ek nem fognak befogadni egyetlen migránst sem. Kiemelte, inkább azt kell elérni, hogy a migránsok befogadását elutasító országok más területen vállaljanak szolidaritást, például abban, hogy segítsenek élhetővé tenni Afrikát. Ha ez nem így lesz, akkor az EU szét fog hullani. Hozzátette: teljesen felesleges ezen országokat pénzmegvonással fenyegetni, mert ez is csak széthulláshoz vezethet.

A német külügyminiszter szavai is valószínűsítik a belga professzor meglátását, mert csak Orbánék cselekszenek az emberek akaratának megfelelően.

Kérdés ezek után, hogy a magyar kormányfő Európa egyik vezető személyisége?

(forrás: Horváth K. József, leander.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

“A Sargentini-jelentésnek nincs kapcsolata a valósággal”

Tíz Soros-szervezet indított durva kampányt Magyarország ellen