in , ,

A Rotschild bankos Macronnak egy szavát sem szabad elhinni – Meddig hisznek még neki a franciák? Vannak még ott egyáltalán franciák??

Egyre kevesebb

Macronnak egy szavát sem szabad elhinni

 

Hiába ígérte meg a francia elnök még tavaly júliusban, hogy eltünteti a párizsi utcákon és köztereken tanyázó migránsokat – még mindig bevándorlók százai éjszakáznak a szabad ég alatt a főváros központi helyszínein. A migránsok és persze a helyiek is frusztráltak a kaotikus helyzet miatt.

Ha illegális bevándorlókat kell istápolni, Emmanuel Macronra mindig számíthatunk. Vagy mégsem?

Tavaly júliusban – amikor szembesítették az elnököt, hogy a város egyes kerületeiben (ahová befészkelték magukat az illegális bevándorlók) eluralkodott a bűnözés –, Macron azt mondta: 2017 év végére eltűnnek a migránsok Párizs közterületeiről.

2018 első hetében azonban még mindig több ezren éjszakáznak a főváros közterein.

Egy, a helyszínen készült riport szerint mind az illegális bevándorlók, mind pedig a helyiek nagyon elégedetlenek, sőt sokan az elnök szemére is vetették, hogy miért nem tartja be az ígéreteit.

Rafi, az egyik Párizsban telelő illegális bevándorló a riporternek elmesélte, miért választotta épp Franciaországot. Történetéből kiderült, két éve már, hogy eljött Afganisztánból. Először át akart jutni Nagy-Britanniába, ám a szigorítások miatt és papírok hiányában ez nem sikerült neki. Ezután visszatért Párizsba – remélvén, hogy megkapja a menedékjogot, és hogy itt maradhat.

A tálibok miatt jöttem el Afganisztánból. […] Már hónapok óta Párizsban vagyok, és marha hideg van”

– mesélte a riporternek Rafi. Később az afgán illegális bevándorló a csatorna közelében lévő kuckóját is megmutatta, ahol bizony nem csak ő lakik.

De sokan mesélték még el ugyanazt az élettörténetet, amit Rafi is pedzegetett: a migránsok csakis a jobb megélhetésért és jobb körülmények miatt „utazták” át Európát, hajózták át a Földközi-tengert.

A helyiek azonban nagyon nem örülnek a balkáni állapotoknak

A Jaures metrómegállónál spontán kialakult migránsdzsungel környékén lakók folyamatosan panaszkodnak.

Mint mondják, az, hogy a közelben van egy menekültügyi iroda, mágnesként vonzza az illegális bevándorlókat. Ráadásul a hivatal előtt naponta tömegek várakoznak, hogy megkapják a menekültjogot. Egyes bevándorlók pedig esténként, hogy mielőbb sorra kerüljenek, ott vernek tanyát a hivatal előtt, s úgy várják a reggeli nyitást.

Pierre Vuarin, a Collectif des Habitants Associés szóvivője az áldatlan állapotok kapcsán elmondta:

Nem csak a bevándorlási hivatal és a metrómegálló közelében vannak minidzsungelek, a közelben további 30 (!) spontán tábor alakult ki. Épp ezért megoldást sürgetett.

Mint fogalmazott: az, hogy a városban ilyen „körzetek” alakultak ki, magában hordozza a konfliktusokat. Vuarin azonban nem a migránsokat hibáztatja, hanem az egész, évek óta fennálló abnormális rendszert. Majd hozzátette: nehéz lesz erre megoldást találni.

Macron teljesen hiteltelen

Macron úgy akarja megoldani a hontalan migránsok problémáját, hogy azt üzeni nekik:

Üdvözölni kell őket az országunkban.”

A francia elnök azt is elmondta, hogy ezeket az embereket „méltó” szálláshelyen kell elhelyezni.

(Vett is pár hotelt a kormány, amikből menedékhelyeket fognak kialakítani.)

Később azonban Macron próbált hátrálni:

Egyetlen ország sem tudja befogadni az összes bevándorlót”

– utalt arra, hogy a bevándorlási krízis egy ördögi kör, hiszen amint kiürülnek az utcák, amint minden illegális bevándorló fedél alá kerül, újabb migránsok érkeznek, hogy kihasználják a „rendszer adta lehetőségeket”.

Márpedig Macron rendszerében vannak. Látjuk.
(Nagy Gábor, 888.hu)

Mégis ébredeznek a németek? – Egyre kevésbé bíznak a németek a médiában

Hivatalos papírjuk van róla: a szcientológia tudománytalan megtévesztés és csaló kuruzslás