in ,

Mégis ébredeznek a németek? – Egyre kevésbé bíznak a németek a médiában

Fokozatosan csökkent a német emberek médiába vetett bizalma az elmúlt években – derült ki az RTL által megrendelt Forsa-felmérésből.

COMBINATION - A composite image dated 11 December 2015 in Hannover, Germany, shows the word "Fluechtlinge" (Refugees) taken from front pages and articles of German newspapers. "Fluechtlinge"(Refugees) is the German Word of the Year 2015. Photo: JULIAN STRATRENSCHULTE/dpa

 

Fokozatosan csökkent a német emberek médiába vetett bizalma az elmúlt években – derült ki az RTL által megrendelt Forsa-felmérésből.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint a válaszadók csupán 40 százaléka bízik a német médiában, ami négy százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben. Ennél is rosszabb a televízióban látottak és hallottak megítélése, ami 28 százalékra csökkent a 2016-ban mért 32%-ról.

A 2015-ös év szava Németországban: menekültek

Fotó: AFP

Érdekesség, hogy a felmérés alapján a megkérdezett németek számára továbbra is a rádió számít a leginkább hiteles médiumnak (56 százalék).

A Német Újságírók Szövetségének (DJV) vezetője, Frank Überall úgy véli, hogy az eredmény az oktatás hiányosságaiban keresendő.

Most bosszút állt a kultúr- és oktatáspolitikusok elmúlt évekbeli tétlensége”

– fűzte hozzá az önkritikusnak aligha nevezhető Überall.

A mostani felmérés kapcsán érdemes azonban felidézni a Junge Freiheit főszerkesztőjével készített tavalyi interjúnkat. Ebben Dieter Stein többek között arról beszélt, hogy a német politikai újságírók túlnyomó többsége a baltól a balliberálisig tartó kategóriákba orientálódik.

Németországban a médiumok politikai tudósításai ennek megfelelően egyoldalúak”

– mondta a hetilap vezetője a 888-nak, aki szerint jó példa volt erre az Európába, különösen Németországba történő illegális, tömeges bevándorlásról szóló tudósítások irányultsága, hiszen csaknem valamennyi német médium üdvözölte ezt.
(Bertha László, 888.hu)

Magyar Levente: a kereszténységgel állítható meg a nyugati civilizáció romlása

A Rotschild bankos Macronnak egy szavát sem szabad elhinni – Meddig hisznek még neki a franciák? Vannak még ott egyáltalán franciák??