in ,

A Minden Szó megszólította a Pesti TV “felelőseit”: itt vagyunk! – Huth Gergely válasza a mindenszo.hu kritikáira

A kritikát köszönettel vettük

Változtatás nélkül közöljük Huth Gergely válaszát a mindenszo.hu Pesti Tv kritikájára.


A Minden Szó megszólította a Pesti TV “felelőseit”: itt vagyunk! A kritikát köszönettel vettük, s részben egyetértünk veletek. Szeretnénk ugyanakkor korrigálni a cikkben leírt tévedéseket és felhívni a figyelmet más szempontokra is.

Mint sokan tudják, a Google mondvacsinált indokkal letörölte a PestiSrácok Youtube-csatornáját, hét év munkáját, több mint hétszáz videót távolítottak el (itt is köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek a “kibersztálinizmus” ellen szervezett tavaly februári tüntetésünkre.) Múlt december közepén ugyancsak egy gombnyomással likvidálták a jobboldal addig legsikeresebb közéleti Facebook-oldalát, amely a PestiSrácok.hu hivatalos csatornája volt. Azóta 95 százalékkal kisebb az oldal elérése. Éppen ezért fontosnak gondoljuk, hogy a techóriásoktól függetlenül is kapcsolatban maradjunk a közönségünkkel: a Pesti TV és a PestiSrácok.hu portáljain több mint százezeren iratkoztak fel közvetlen értesítésre a friss videókra és cikkekre. Ezt a védett, cenzúrázatlan rezervátumot nem is szeretnénk feladni. Sokat várunk az Antenna Hungária fejlesztés alatt álló “magyar youtube-jától” is. A Pesti TV videói ma is (a Médiaklikkhez hasonlóan) az Antenna Hungária szerverein futnak, így a lejátszási hibákról szóló kritikát oda érdemes címezni. Jogos felvetés, s emiatt tárgyalásban állunk a reklámhelyek értékesítőjével, hogy valóban legyenek rövidebbek vagy rövid idő után átugorhatóak a reklámok, de azért kérjük nézőinket, hogy a hirdetés megnézésével támogassák a fennmaradásunkat!

A Pesti TV közösségi médiajelenlétéről és a nézettségről írt vádakkal ugyanakkor nem értünk egyet. A tönkretett, letörölt csatornáink helyett 13 új Facebook-csoportot, oldalt és Youtube-csatornát indítottunk, ezek közül több is nagyon sikeres. A riporter című műsorunk fb-oldala például 1,7 milliós, a PestiTV oldala pedig másfélmilliós elérést produkál, de nagyon kedvelt a Politikai Hobbista vagy a The fair right műsorunk Youtube-csatornája is. Sok adás már most is teljes egészében elérhető a közösségi médiában és több újítással, tartalmak szabaddá tételével szeretnénk még vonzóbbá tenni a PestiTV-t.

Amire viszont ugrunk, az a ballib sajtótól kölcsönzött vád a nézők hiányáról. Valójában a hagyományos Nielsen-mérés szerint is egyre jobb a Pesti TV elérése, az esti, késő esti (nekünk fontos) műsorsávban sokszor közelítjük, olykor előzzük az ATV-t, a Hír TV-t vagy a Duna TV-t, annak ellenére, hogy a Digi és alvállalatai továbbra is szabotálnak bennünket. Nemrég a Médianéző Központ és a Századvég is felmérte a közönségünket, előbbi azt állapítva meg hogy negyedév alatt megduplázódott a rendszeres nézők tábora, utóbbi pedig azt az izgalmas eredményt hozta ki, hogy a politikafogyasztó felnőtt magyarok 17 százaléka ismeri és kisebb-nagyobb rendszerességgel nézi az adást, s ami még fontosabb: minden második magyar, aki már látta az adást, rendszeres nézővé válik. Majdnem hét százaléknyian internetes platformokon vagy közösségi médiában követnek minket. Érdekes és fontos megállapítás, hogy 40 év alatt már a netes nézők vannak többen!

Szóval kérjük Minden Szó Tisztelt Olvasóit is: legyenek türelmesek az alig fél éve, jórészt fiatal, amatőr munkatársakkal elindított Pesti TV-vel! Ahol pedig a kábelszolgáltató negligál minket, ott is elérhetőek vagyunk egy egyszerű, pár ezer forintos szobaantennával (egy kis set-top-box-szal a könnyű átváltás is megoldható), illetve minden műsorunk visszanézhető a Pesti TV portálján, jó részük a Youtube-on és a Facebookon is látható.

Huth Gergely
a Pesti TV programigazgatója

 


Az ügy előzménye:

Hahó, felelősök! Így nagyon nehéz a Pesti Tv videóit népszerűsíteni! Kritika

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Krokodilkönnyek – Amikor a milliárdos felesége a fizetését várja hó végén

Összeomlás szélén – Az EU vezetőit először a törökök, most meg az oroszok alázták meg – Játékszerek csupán a brüsszeli bürokraták