in ,

Krokodilkönnyek – Amikor a milliárdos felesége a fizetését várja hó végén

Apró Antal unokája is megemlékezett május elsejéről.

Apró Antal unokája is megemlékezett május elsejéről. A Szemlőhegy úrnője letekintve a népre arról elmélkedett közösségi oldalán, hogy milyen nehéz a munkások sorsa, és az egyszeri ember, aki napról napra él, alig húzza ki a hó végéig, hogy végre a fizetéséhez juthasson. Írta mindezt többesszám első személyben. Ugye mind egyetértünk abban, hogy milyen nehéz lehet Dobrev Klárának és családjának? 

Vasárnap hivatalosan is bejelenthetik, hogy Dobrev Klára lesz a DK miniszterelnök-jelöltje, Gyurcsány Ferenc felesége ennek örömére Jakab Péter verbális magasságaiba emelkedett és a “nép” nevében elpanaszolta, hogy milyen nehezen lehet megélni ebben a diktatúrában.

 

Ha munka van, minden van – hangzik el sokszor, és ez nyilván eszünkbe jut május elsején, a munka ünnepén is. De valóban így van? Ha van munkánk és tisztességesen dolgozunk hétfő reggeltől péntek estig, akkor valóban megvan mindenünk, ami a tisztességes megélhetéshez kell?

– írta bejegyzésében Dobrev. Majd hozzátette, hogy hiába van tisztességes megélhetésük, akkor is szűkölködnek a hó végén. Igen “ők”:

 

Orbán Magyarországán szerintem ez régóta nincs így. Ha munka van, akkor is csak küszködünk a hó végén, és figyeljük a naptárt, hogy milyen napra esik elseje, ötödike, tizedike – kinek mikor jön a fizetés. Ez jut ma a sokaknak az orbáni kevesek Magyarországán, mert ahol a keveseknek sok jut, ott a sokaknál kevés marad.

Persze a bejegyzésből az sem maradhatotr ki, hogy mennyit tett ő az “európai minimálbér” bevezetéséért, ami ugyebár azonnal megoldaná a szegénységet, és ami természetesen mindenkinek jár.

2019 tavaszán, az európai parlamenti választás kampányában többek között az európai minimálbér bevezetését tűztem a zászlómra. Akkor azt mondtam, hogy az álmom egy olyan Európa, ahol a tisztességes munkáért jár az európai bér nekünk, magyaroknak is. Két év sem telt el azóta, de már nem csak azt értük el, hogy lesz európai minimálbér, hanem már konkrét jogszabálytervezet is van a bevezetésére. Az álomból pedig, ha nem is egyik napról a másikra, de valóság lesz: a sokak Magyarországának mindennapi valósága.

– zárta szívhez szóló posztját a politikus. Ugye önök is átérzik milyen nehéz lehet neki hó végén?

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

G. Fodor Gábor üzent a libernyák médiának: … valóban vesztesek vagytok, szevasztok!

A Minden Szó megszólította a Pesti TV „felelőseit”: itt vagyunk! – Huth Gergely válasza a mindenszo.hu kritikáira