in ,

A libsik vinnyognak – Tovább erősödik az olasz jobbközép koalíció

A vasárnap tartott olaszországi parlamenti választás részeredménye alapján feltételezhető, hogy a legtöbb egyéni mandátumos körzetben is jobbközép jelölt nyer – mondta Tanács-Mandák Fanni Olaszország-szakértő

Így a szenátusi és képviselőházi helyek számát illetően arányeltolódás jöhet létre a jobbközép koalíció javára, az Öt Csillag Mozgalommal szemben – magyarázta Tanács-Mandák Fanni az M1-en, aki valószínűsíti, hogy sem a jobbközép koalíció, sem az Öt Csillag Mozgalom nem szerez elég mandátumot a kormányalakításhoz.

 

Giorgia Meloni, Silvio Berlusconi, Matteo Salvini

A szakértő szerint ebben az esetben Sergio Mattarella köztársasági elnök meghívja az összes politikai erő vezetőjét rezidenciájába, és egyeztetéseket kezdeményez a kormányalakítás lehetőségeiről.

választások első eredményei alapján 37 százalékon áll a Silvio Berlusconi volt kormányfő által vezetett jobbközép koalíció, amely bevándorlásellenes politikával és adócsökkentéssel kampányolt.

A szavazatok 31 százalékának megszerzésével a populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) a legerősebb önálló politikai erővé lépett elő az olasz választásokon. Ezzel szemben a szocialista Demokrata Párt (PD) csak a voksok 19 százalékát gyűjtötte be, amely jelentősen elmarad eddigi eredményeiktől – fogalmazott a szakértő.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

CUMI – Megbukott a Magyarországot gyalázó Matteo Renzi

Akár 100 évre is elronthatja az ország sorsát a migránsválság