in ,

CUMI – Megbukott a Magyarországot gyalázó Matteo Renzi

A baloldal leszerepelt a vasárnapi olasz választáson, amelynek következtében a sajtóértesülések szerint Matteo Renzi beadta lemondását pártjának vezetői tisztségéről

Matteo Renzi, a balközép Demokrata Párt (PD) vezetője, volt kormányfő leszerepelt a választáson: pártja 19 százaléknyi voksot gyűjtött be, választási koalíciója a részeredmények alapján 22-23 százalékos eredményre, azaz 107-127 képviselői helyre számíthat, míg Berlusconi pártszövetségének, a Ligának kétszer annyi, 248-268 képviselője lehet a parlamentben.

 

Matteo Renzi

Fotó: AFP

A súlyos vereség hatására Matteo Renzi benyújtotta a lemondását az ANSA hírügynökség értesülése szerint. A politikus szóvivője egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Matteo Renzi volt az, aki korábban kormányfőként azt nyilatkozta:

az igazi rizikó Európa számára nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások, hanem Magyarország, amely egy új falat épített.”

A fenti szavakat egy 2015-ös megbeszélésen mondta a politikus, amelyen a görög kormányfőn kívül Soros György is részt vett.

Ezzel végső soron bezárult a kör: Renzi ugyanis korábban már megbukott az olasz népszavazással, amely többek közt a szenátus létszámának és hatáskörének csökkentéséről szólt.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

HOPPÁ! – Morvai Krisztina is ott lesz a Békemeneten

A libsik vinnyognak – Tovább erősödik az olasz jobbközép koalíció